DSCF4296ZTE FC - Bp. Honvéd 0-1 (0-0)

 

NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 4023 néző. Jv.: Iványi (Tóth V. II. Farkas B.). Gólszerző: Lanzafame (77. p.).

 

ZTE: Demjén - Kocsis, Lesjak, Bobál D., Gergényi - Stieber, Mitrovics, Grumics (Babati 60. p.), Radó, Bedi - Bobál G. (Ikoba 67.p.). Vezetőedző Dobos Barna.


Bp. Honvéd: Tujvel - Uzoma, Batik, Kamber, Lovrics, Aliji – Vadócz (Bánó-Szabó 74. p.), Gazdag (Kukocs 87. p.), Kesztyüs, Ben-Hatira (Moutari 74. p.) - Lanzafame. Vezetőedző: Giuseppe Sannino.


A mérkőzés előtt a két szurkolótábor kis külön meccset vívott Egerszeg utcáin, a rendőrség választotta szét őket. A mérkőzés előtt gyászszünettel emlékeztek meg Kanász Józsefről és Papp Antalól, a ZTE nemrég elhunyt két kiváló labdarúgójáról.

 

DSCF4296

 


A találkozót jól kezdte a zalai csapat az első húsz percben uralta a játékot, Radó hibázott gólhelyzetben. A folytatásban már kiegyenlítettebb játék folyt a pályán, de a zalaiak akarata érvényesült. Kisebb helyzeteket is elhibáztak a vendéglátók. Harminc perc után veszélyeztetett először igazán a fővárosi együttes, Batik lövését védte a ZTE kapusa. Lesjak fejelt még közelről mellé, ezzel zárult az első félidő.

 

DSCF4290

 


Hathattak a vendégeknél a szünetben az edzői tanácsok, mert egy jóval keményebben játszó Honvéd lépett pályára a második félidőben. Két közepes erősségű lövést védett Demjén, majd Lanzafame fejelt közelről mellé. Nem sokkal később 11-est harcolt ki az olasz csatárt. A sértett lövését védte a ZTE kapusa. A ZTE a lélektani előnnyel nem tudott éln, egy jobboldali beadás után ismét tisztán maradt Lanzafame, aki ezúttal fejjel már nem hibázott, 0-1. A folytatásban kitámadott a ZTE, de igazán nem sikerült helyzetbe kerülnie. A kontrákból tovább növelhette volna előnyét a fővárosi csapat, Demjén háromszor is bravúrral mentett.

 

DSCF4252


.
A második félidei játéka alapján megérdemelten nyert a fővárosi együttes.


Értékelés:


Dobos Barna, a ZTE vezetőedzője: - Szomorú vagyok, hogy nem sikerült pontot szereznünk. A találkozónak voltak fordulópontjai, amelyekből rosszul jöttünk ki. Radónak volt egy nagy helyzete. Ben-Hatirának járt volna a második sárga lap, amikor rálépett Lesjak lábára.


Giuseppe Sannino, a Honvéd vezetőedzője: - Amikor a csapat győz, mindig könnyebb nyilatkozni. Kétarcú volt a mérkőzés, az első félidőben mintha behúzott fékkel játszottunk volna. A második félidőben már jóval jobban játszottunk. Amikor Moutari bejött a középpályára, fölénybe kerültünk.

 

Fotó: Zavilla András

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates