DSCF2554ZTE FC - Ferencvárosi TC 1-2 (1-0).

 

NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 10655 néző. Jv.: Solymosi.

 

ZTE: Demjén - Bolla, Lesjak, Bobál D., Tamás K. - Golodjuk (Hudák 17. p.), Stieber, Mitrovics, Bedi, Radó (Barczi 82. p.) – Ikoba (Grumics 70. p.). Vezetőedző: dr. Dobos Barna.


Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics, Blazics, Frompang Civic – Varga, Haratin (Leandro 81. p.), Csonka, Zubkov (Tokmac 62. p.) – Boli, Szinevics (Priskin 76. p.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov.


Az első 15 perc mezőnyjátékot hozott, enyhe fővárosi fölény jegyében. A ZTE játékosainak lövési kísérletei elhaltak a védőkben. A hazaiaknál Golodjuk megsérült, Hudák állt be a helyére. Az egerszegiek jól védekeznek, az egyik kontrájuk végén Radó közeli emelését ütötte szögletre Dibusz. Az egerszegi csapatnak sikerül lelassítania a Ferencváros játékát. A félidő hajrájában Ikoba gyönyörű megmozdulása után megszerezte a vezetést a ZTE, 1-0.

 

DSCF2554

 


Nagy lendülettel kezdte a második félidőt az FTC, mindjárt kimaradt egy helyzetük.. Beszorult a hazai csapat, játékosai nem tudták megtartani a labdát. Egy lövés Hudák kezét érte a 16-oson belül, 11-est kaptak a vendégek, Varga azonban a felső lécre lőtte a labdát. A kihagyott fővárosi büntető után kiszabadult a ZTE a szorításból. Grumics fejesét védte Dibusz, igyekezett megtartani a labdát a ZTE, egy ideig sikerrel. A hajrában két védelmi hiba után fordított az FTC. Mindkét gólt - nem először - az ötösön belülről kapta a zalai csapat. Előbb a tisztán maradó Leandro egyenlített, (1-1), majd a hosszabbításban az ötösön cselezgető Tokmac estében a kapuba lőtt, 1-2.

 

DSCF2542

 


A mérkőzésen az első félidőben egyértelműen a ZTE akarata érvényesült, a vendégeknek helyzete sem volt. Fordulás után egy ideig jól tartotta magát a ZTE, a hajrában azonban két óriási védelmi hibát kihasználva fordított a Ferencváros.

 

DSCF2593 


Értékelés:


Dr. Dobos Barna, a ZTE edzője: - Nehéz mit mondani. Sokáig úgy nézett ki, megszerezhetjük a 3 pontot, de egyet biztosan.. A hajrában masszívabbnak kellett volna lennünk. Nyomás alatt voltunk, de kijöttünk belőle, s utána kaptuk a gólokat. Közel voltunk a győzelemhez.


Szerhij Rebrov, az FTC edzője: - Kemény meccset játszottunk az EL után. A második félidőben mentálisan ellenfelünk fölé kerekedtünk, úgy érzem, játékosaim mindent megtettek a győzelemért.

 

Fotó: Zavilla András

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates