dvtk zte 1DVTK - ZTE FC 1-0 (1-0)

NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Miskolc, 2961 néző. Jv.: Iványi (Albert, Horváth). Gólszerző: Demjén (öngól, 38. p.). Piros lap: Devecseri (66. p.), Kocsis (88. p.).

 

DVTK: Danilovics - Polgár, Brkovics, Karan, Tamás M.- Márkvárt, Korbély (Bacsa 82. p.), Iszlai,  Rui Pedro (Szabó 75. p.) , Prosser (Sesztakov 79. p.) - Hasani. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

ZTE: Demjén - Bolla, Lesjak, Devecseri, Tamás K. - Kocsis, Mitrovic ( Bobál G. 46. p.), Bedi, Barczi (Hudák 69. p.), -Stieber (Bobál D. 66. p.) - Radó. Vezetőedző: dr. Dobos Barna.

Az edzőcserét követően egy harapós Diósgyőr várt a ZTE-re. A hazaiak igyekeztek letámadni a ellenfelüket, de a labdaszerzés nem nagyon sikerült, mivel a zalaiak jó járatták a  játékszert. Az első negyedórában mindkét oldalon kisebb lehetőségek adódtak, eredmény nélkül. A folytatásban több lövést kellett fognia a miskolci kapusnak, ezek igazából nem voltak veszélyesek. A hazaiak egy-két pontrúgás után veszélyeztettek.

Az első félidő hajrájában nagy védelmi hiba után szerezte meg a vezetést a hazai csapat. Egy lapos szöglet után a labda ide-oda pattogott a vendégek kapuja előtt, végül Demjén kezéről jutott a kapuba. 1-0.

Szünet után nagyobb sebességre kapcsolt a zalai csapat, a hazaiak visszaálltak. A ZTE azonban lassan, körülményesen támadott, elvétve veszélyeztette a hazaiak kapuját. Aztán egy kontra végén Devecseri megkapta második sárga lapját, tíz főre olvadta a ZTE. Emberhátrányban is igyekezett támadni a ZTE, de játékosai ritkán kerültek helyzetbe, s kevés lehetőségüket elhibázták. A mérkőzés hajrájában tovább fogyott a ZTE, Kocsist is kiállította a játékvezető.

Az NB I-ben a Diósgyőr ellen játszott eddig leggyengébben a ZTE. Így is pontot szerezhetett volna, ha azt az óriási védelmi hibát nem követik el játékosai.

Értékelés:

Dr. Dobos Barna, a ZTE vezetőedzője: - Nagyon nem vagyok elégedett, mivel nem szereztünk pontot, pedig rászolgáltunk volna. A helyzetkihasználásunk továbbra sem jó. A kontrák elleni védekezésben olyan hibákat követtünk el, amiért kiállították két játékosunkat. Több volt számunkra ebben a mérkőzésben.

 

A forduló további eredményei:

Honvéd - MOL Fehérvár 0-1

Kisvárda - Mezőkövesd 1-2

Puskás Akadémia - Kaposvár 2-0

Újpest - Debrecen 3-2

Paks - Ferencváros 19:30

 

Főkép: Tumbász Hédi.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates