DSCF2448ZTE FC - Puskás Akadémia FC 1-1 (1-1)

 

NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 4858 néző. Jv.: Bogár. (Georgiou, Széchényi, Németh, Zierkelbach). Gólszerzők: Radó 11-esből 43. p.), illetve Vanecek 36. p.).

 

ZTE: Demjén - Bolla, Lesjak, Devecseri, Tamás - Kocsis, Mitrovics (Hudák 94.p.) Barczi, Bedi – Ikoba (Stieber 52. p.), Radó (Bobál 80. p.). Vezetőedző: dr. Dobos Barna.


Puskás: Hegedüs - Szolnoki, Meisser, Hadzsiev, Nagy Zs. – Van Nieff, Urblik, Knezevics, Sós (Kiss 84. p.) – Henty (Gyurcsó 56. p.), Vanecek (Mebrathu 71. p.). Vezetőedző: Harsányi Zsolt.


Közel ötezer néző és remek hangulat várta a csapatokat. A ZTE első hazai mérkőzését játszotta hosszú idő után az NB I-ben.

 

DSCF2475

 


Óvatosan kezdtek a csapatok, inkább a Puskás játszott enyhe fölényben, de a ZTE jól védekezett. Az első igazi gólszerzési lehetőséget Henty hagyta ki a félidő közepén, tiszta helyzetből fölé lőtt. A másik oldalon Hegedüs védett bravúrral. Aztán egy vitatott lesgólt szerzett a ZTE. Az ellentámadásból egy távoli lövéssel Vanecek révén a Puskás megszerezte a vezetést, 0-1. Nem sokáig örülhettek a vendégek, a nagy kedvel játszó Radót buktatták a 16-oson belül. A büntetőt a sértett biztosan lőtte a jobb alsó sarokba, 1-1. Két perccel később zalai támadást követően a tizenhatoson belül egy vendég védő kezét érte a labda, de a játékvezető sípja néma maradt.

 

DSCF2448

 


A második félidő elején a ZTE vette át az irányítást, újabb találatát les címén érvénytelenítette a játékvezető. Aztán Radó fejelt a léc fölé, illetve Bolla lőtt tiszta helyzetben a kapufa fölé. A másik kapunál Denjén védett bravúrral egy lövést. Tíz perces mezőnyjáték után, a Puskás került mezőnyfölénybe, a ZTE mintha kissé elfáradt volna. A vendégeknek még két kisebb lehetőségük akadt, igaz a hazaiaknak is egy.

 

DSCF2477

 


Az újonc ZTE a megerősödött Puskás ellen remekül helyt állt. A találkozó többségében a vendégek birtokolták többet a labdát. A helyzetek terén azonban döntetlen volt az állás. Összességében igazságos eredmény született.


Értékelés:


Dobos Barna, a ZTE vezetőedzője: - Nehéz mit mondanom. Egy pontot szereztünk, de még kettőt megérdemeltünk volna. A helyzetkihasználással gondjaink voltak, de ma is jól játszottunk.


Harsányi Zsolt, a Puskás Akadémia vezetőedzője: - Jó hangulatú mérkőzés volt. Az első 35 percen mi irányítottunk, a második félidő elején a ZTE. Szerettünk volna nyerni, erre a hajrában alkalmunk is lett volna, mert elfáradt a ZTE.

 

Fotó: Zavilla András

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates