Kaposvar ZTEFC190824

Kaposvári Rákóczi FC - ZTE FC  0-4 (0-2)

 

NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Kaposvár, 2410 néző. Jv.: Karakó (Becséri, Huszár). Gólszerzők: Radó (11-esből, 32. p.,),  Barczi (33. p.),  Devecseri (83. p.), Ikoba (89. p.). Piros lap: Nagy K (Kaposvár, 17. p.)

 

Kaposvár: Pogacsics - Nagy K., Hadaró( Nagy T. 41. p.) Hegedüs, Fodor - Jakimiv (Vachtler 38. p.),  Nagy R..,  Szakály, Nagy J. - Csiki(Bíró 84. p.) Ádám. Vezetőedző: Disztl László.

 

ZTE: Demjén - Bolla, Lesjak, Devecseri, Tamás - Kocsis, Barczi (Hudák 68. p.) Bedi, Mitrovics (Holodjuk 75. p.) - Radó, Bobál (Ikoba 84. p.). Vezetőedző: Dobos Barna.

 

 A somogyiaknál Waltner Róbert dirigált a kispad mellett, de miután nem rendelkezik megfelelő végzettséggel, hivatalosan Disztl László a vezetőedző.

 

A ZTE-ben a lábadozó Kiss Máté mellett sérülése miatt Babati Benjamin is a nézőtérről figyelte társait. Óvatosan kezdtek csapatok, az első 15 percben alig kerültek veszélybe  a kapuk.  Mindkét oldalon kisebb lehetőségek adódtak. A 17. percben Nagy K. talpallta mellbe Radót, a játékvezető azonnal kiállította a hazaiak játékosát. A ZTE egy ideig nem tudott mit kezdeni emberelőnyével. Az első félóra végén egy szöglet után Pogacsics tisztázott, az újabb sarokrúgás után 11-eshez jutott a ZTE, amelyet Radó biztosan értékesített. A hazai csapatot megfogta a bekapott gól. Egy perccel később két gólra nőtt a zalaiak előnye, Tamás beadását Barczi lőtte  a kapuba,. A félidő hátralévő részében a ZTE okosan megtartotta a labdát.

 

Kaposvar ZTEFCa190824

 

Fordulás után az emberhátrányban játszó hazaiak nekiestek a ZTE-nek, helyzeteik is akadtak, sőt egy szabályos góljukat les címén nem adta meg a játékvezető. A vendégek vezetésük birtokában labdatartásra rendezkedtek be, kapura kevés veszélyt jelentettek. A  hazaiak egy-egy alkalommal eljutottak a ellenfelük kapujáig, de nem sikerül helyzetbe kerülniük. A találkozó hajrájáig csordogált a mérkőzés. Devecseri unta meg az elöl lévők tehetetlenségét, s lőtt egy bombagólt. Hudák hibázott kecsegtető helyzetben. Aztán egy elfutás után gólpasszt adott Ikobának, aki biztosan találta a hálóba és fölényessé vált  a ZTE győzelme.

 

Kaposvar ZTEFC190824

 

A ZTE gyorsan emberelőnybe került, és harminc perc után két gyors góllal eldöntötte  a találkozó sorsát. Utána taktikusan játszva őrizte előnyét, majd a mérkőzés hajrájában fölényessé tette győzelmét.

 

A mérkőzéshez hozzátartozik, hogy a kaposváriak a korai emberhátrány ellenére végig becsülettel küzdöttek.

 

Értékelések:

 

Dobos Barna, ZTE FC vezetőedzője: - Ma a legfontosabb a győzelem volt, mert azt szerettük volna, hogy a jövő heti első hazai meccsünket úgy várjuk, hogy három pontunk már van.

 

Disztl László , a Kaposvár hivatalos vezetőedzője:  - Fájó ez a vereség, ugyanakkor dicséretet érdemel a csapat. Igazi NB I-es mérkőzés volt. A korai kiállítás és a büntető is véleményes volt, a második félidő elején pedig szerintünk szabályos gólt értünk el.

 

Bedi Bence, a ZTE játékosa: - A kiállítás után gyorsan kihasználtuk emberelőnyünket, biztosan szereztük meg első győzelmünket az élvonalban.

 

Fotók: sonline.hu

 

A forduló további mérkőzései:

Diósgyőr - Mezőkövesd 0-3

Honvéd - Debrecen 2-3

Kisvárda - Újpest 2-0

Paks - Fehérvár 0-2

Puskás Akadémia - Ferencváros, vasárnap 18:00

 

Tabella:

0824 nb1 tabella

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates