StieberElső NB I-es mérkőzésére készülhet

 

Élénk érdeklődés mellett sajtótájékoztató keretében mutatta be a nyári átigazolási szezon egyik legnagyobb igazolását a ZTE labdarúgócsapatának vezetése.

 

Az Amerikai Egyesült Államokból hazatérő Stieber Zoltánnal egy évre szóló megállapodást kötöttek. A támadó középpályás szerencsés esetben már a hétvégén, a Kaposvár ellen pályára is léphet új csapatában.

 

Végh Gábor, a ZTE FC többségi tulajdonosa örült az élénk érdeklődésnek. Hangsúlyozta, hogy a klub ilyen kaliberű játékost mostanában nem igazolt.  Mint mondta, bízik benne, hogy a ZTE-nek nagy erőssége lesz, beleillik a csapat szerkezetébe és Egerszegről tovább gyarapíthatja válogatottságainak számát.  Végh Gábor elmondta még, hogy már csak olyan játékossal történő megállapodás jöhet szóba az átigazolási szezon hátra lévő részében, aki egyértelműen erősítést jelent a csapat számára.

 

stieber zte

 

Sallói István, a ZTE sportigazgatója elmondta, két hónapos hosszú tárgyalássorozat eredményeként került a kiváló válogatott labdarúgó Zalaegerszegre. Úgy véli, tudásával, profi szemléletével, hozzáállásával sokat segíthet a csapatnak, segítségével a ZTE elérheti célját az élvonalban, s a fiatalok számára is példakép lehet a válogatott játékos. A sportigazgató még elmondta, hogy az átigazolási szezon során az azonnali erősítést jelentő labdarúgók mellett olyanokat is leigazoltak, akik a későbbiek során jelenthetnek erősítést. Ezen a területen fut egy magyar szál, és külföldi is, itt kerültek képbe ghánai, nigériai játékosok.

 

Stieber Zoltánnak a ZTE az első magyar profi klubja. A ZTE-hez kerüléséhez nagyban hozzájárult, hogy Sallói Istvánnal jó barátságban van.

 

Játékos 1988-ban Sárváron született. Legutóbb az amerikai D.C. United labdarúgója volt, ahol a kevés játéklehetőség miatt felbontotta szerződését.  Korábban játszott az Aston Villa, a Koblenz, az Aachen, a Yeovil Town,  a G. Fürth, a Hamburg, a Nürnberg és aKaiserslautern csapatában.

 

Tagja volt a magyar U-19, U-20, U-21 és felnőtt válogatottnak, az utóbbiban eddig 26-szor lépett pályára. Az egyik legjobb magyar támadó középpályásnak tartják. A játékos a ZTE legdrágább labdarúgója lett, értékét 500 ezer euróra becsülik.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates