Mezőkövesd Zsóry FC - ZTE FC 1-0 (1-0)

NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Mezőkövesd 2245 néző. Jv.: Erdős. Gólszerző: Zivzivadze (20. p.).

 

Mezőkövesd: Szappanos - Farkas D. (Eperjesi 26. p.), Neszlerov, Katanec, Vadnai - Szeles T. (Berecz 60. p.),Karnyicki, Pekár (Vajda 90. p.), Cserei - Nagy D., Zivzivadze. Vezetőedző: Kuttor Attila.

 

ZTE: Demjén – Tamás, Lesjak, Devecseri, Bedi – Babati (Hudák 75. p.), Kocsis (Gergényi 87. p.), Mitrovic, Grumic, Barczi(Bobál 70. p.) – Radó. Vezetőedző: Dobos Barna.

 

Hét év után első NB I-es mérkőzésén idegenben szerepelt a zalai csapat. Az első 15 perc kiegyenlített játékot hozott. Mindkét oldalon akadtak kisebb lehetőségek, a haziaktól Zivzivadze, a grúz gólkirály veszélyeztetet, a másik oldalon Radó előtt adódtak kisebb lehetőségek. Az első 20 perc végén egy védelmi hiba után Zivzivadze lőtt 8 méterről a ZTE kapujába, 1-0. A gól kicsit megfogta a ZTE-t, a Mezőkövesd birtokolta többet a labdát. Jó tíz perc után veszélyeztetett ismét a vendégcsapat, Babati lőtt a sorfalba egy szabadrúgást. A félidő hajrájában Barczi közeli lövését védte Szappanos.

 

Fordulás után bekezdett a zalai csapat. Egy hazai helyzetre három zalai gólszerzési lehetőség volt a válasz. A legnagyobbat Grumics hagyta ki, ajtó-ablak helyzetben Szappanosba lőtt. Kiegyenlített játék folyt a pályán, a vendégeknek továbbra is több gólszerzési lehetőségük volt, de vagy a hazai kapus védett, vagy a lövések tévesztettek cél. A találkozó hajrájában szorongatott a ZTE, de mindhiába.

 

Az egerszegi csapat végig egyenrangú ellenfele volt a mezőkövesdieknek. Talán több lehetőségük is volt, amelyeket azonban nem tudtak gólra váltani.. Egy védelmi megingás után pedig büntetett a Mezőkövesd és otthon tartotta a három pontot.
Összességében a ZTE nem keltett csalódást, legalább a döntetlent megérdemelte volna.

 

Vélemény:

Babati Benjamin, a ZTE csapatkapitánya: - Végig egyenrangú ellenfelei voltunk a hazaiaknak. Sajnos a lehetőségeinket kihagytuk, ha berúgjuk azokat, 4-1-re nyerünk.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates