Nyomtatás

Gombi 1Gombos Zsolttal készített interjút Szécsi József az nb2foci és nb3foci.hu főszerkesztője.

 

 

 

 

– 1 évvel ezelőtt miután bajnokságot nyertetek a Nagykanizsával és az osztályozót is sikerrel vettétek, meglepetésként ért, hogy a ZTE-hez távoztál. Sokat tépelődtél akkor, amikor ezt meglépted?

 

– Az osztályozó mérkőzések miatt elhúzódott az idény, az NB2-es felkészülés szinte azonnal kezdődött, nem volt sok időm. Pontosan 1 napom volt.

 

– Igaz hogy másodedzőként, de a Zalaegerszeggel is aranyérmesek lettetek. Utólag helyesnek érzed a döntésedet?

 

– Természetesen. Profi csapatnál kaptam lehetőséget, bajnokként felkerültünk a legmagasabb osztályba.

 

– Másodedzőként mi tartozott pontosan a feladatkörödbe?

 

– Sokrétű volt a feladatom. Szinte minden. Edzésvezetés, edzés gyakorlatok, csapatrészek irányítása, videóelemzés. Természetesen, amire Dobos Barna vezetőedző megkért, vagy amiben kikérte a véleményem, próbáltam legjobb tudásom szerint végrehajtani.

 

– Előzetesen a Gyirmótot és a Vasast is esélyesebbnek tartotta a közvélemény. Mely dolgok voltak azok, amelyekben mégis az ellenfelei fölé tudott nőni a Zalaegerszeg?

 

– Az elejétől kezdve a lehető legjobb feltételeket biztosította Végh Gábor tulajdonos úr. Sallói István sportigazgató pedig remek játékosokat igazolt. Jól működött a szakmai stáb és a legfontosabb, remek volt a csapategység. Minden mérkőzést nyomás alatt játszottunk, hiszen a feljutás volt a cél. Ezt rendkívül jól kezelték a srácok, igazi versenyző típusok.

Gombi 2

Gombos Zsolt bajnoki trófeával.

– Melyik mérkőzés az, amelyikre a legszívesebben gondolsz vissza?

 

– Több ilyen mérkőzés is van. Kezdve az első bajnoki mérkőzésünkkel, amikor Siófokon a hazai csapat vezetett 2-1-re 3 perccel a lefújás előtt és fordítani tudtunk. Mondhatnám még a Gyirmót elleni mindkét mérkőzést, de nagy élmény volt a Vasas elleni utolsó öt nullás győzelem idegenben.

 

– Időközben mennyire tudtad követni a Nagykanizsánál történteket? Voltak-e esetleg ötleteid, tanácsaid, segítettél-e valamiben utódodnak, Barna Lászlónak?

 

– Természetesen végig képben voltam volt a csapatommal kapcsolatos történésekről, eredményekről. Semmilyen kapcsolatom nincs Barna Lászlóval.

 

– Úgy vélem, hogy egy újonc együttestől a 6. helyezés kifejezetten jónak mondható? Te miként látod ezt?

 

– Természetesen ez egy nagyszerű teljesítmény, remek csapat van Nagykanizsán. Nem hiszem, hogy Lacinak tudtam volna segíteni, hiszen a 6. hely újoncként magáért beszél.

 

– A napokban bemutatták a ZTE új szakmai stábját, és Veled kapcsolatban kérdőjelek fogalmazódtak meg. Mit lehet erről tudni? Maradsz a zalaiaknál?

 

– Az U19 csapatnak a vezetéséről van szó, illetve emellett az első csapat munkáját is segítenem kellene. Nagyszerű dolog a legidősebb utánpótlás korosztállyal foglalkozni, hiszen ők a jövő. Itt a kérdés az idő. Egyrészt az, hogy a 2 csapat edzésein, mérkőzésein való részvételt miként lehet optimálisan megoldani, másrészt hogy bírnám-e fizikailag és szellemileg, úgy, hogy ne menjen a minőség rovására.

 

– Mik a terveid a jövőre nézve?

 

– A ZTE FC-ben jól éreztem magam, és a jövőben is szívesen dolgoznék itt, de nem tudom, hogy mit hoz a jövő. Ha lenne NB-s megkeresésem azt megfontolnám. Az biztos, ott szeretnék dolgozni, ahol bíznak bennem és a munkámmal hozzájárulhatok az adott célok eléréséhez.