Nyomtatás

Meghívó a válogatottba.

 

Nagyszerűen zárta az elmúlt bajnoki idényt Babati Benjamin, a ZTE labdarúgócsapatának játékosa. A Fehérvár FC-nek lőtt gólja az év találata lett.

 

babatiA játékos az új idényben is remekel. Három forduló után, három gólt szerzett, a zalai csapat vezérévé vált. Ezek után nem csoda, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány meghívta a magyar felnőtt válogatottba.

– Az elmúlt szezonban sokat bajlódtam sérüléssel – kezdte Babati Benjamin. – A bajnoki leállás alatt szerencsére a sérülésem rendben jött. Jó formában tértem vissza, és egy emlékezetes góllal zártam a szezont. Az új idényben is folytattam a gólszerzést, gólpasszt adtam, ezek a tényezők hívták fel rám a szövetségi kapitány figyelmét. A meghívásnak nagyon örülök.


– A ZTE jól kezdte a bajnokságot, milyen teljesítményre lehet képes az alaposan átalakult csapat?


– Jobb idényre számítok. Tavaly két forduló után nulla pontunk volt. Az idei jó kezdés mindenképpen lökést adhat a folytatásra. Az elmúlt idényben sem játszottunk rosszul, de nem jöttek a pontok. Az ideiben jól játszottunk és pontokat is szereztünk.


- A válogatott mérkőzései miatt szünet következik. Hány pontot terveztetek a következő nehéz ellenfelek ellen?


- Nem tervezgetünk, mindig az előttünk álló mérkőzésre koncentrálunk. Legyen bármely csapat az ellenfél, győzni szeretnénk. Három erős csapattal kezdtünk két pontot szereztünk, nem rossz.


- A tavalyi együttes mentálisan erős volt. Az idei is annak tűnik a sok távozó ellenére...


- Nagy különbséget nem vélek felfedezni a két edző között: Márton Gábor és Boér Gábor is komoly hangsúlyt fektet a mentális felkészülésre. Tavaly hosszú ideig a Fortuna elpártolt tőlünk, idén jobban fogja a kezünket.


- Többen sérültek, elég szűkösnek tűnik a keret. Jöhet még új labdarúgó?


- Nem tudom, de a vezetők majd eldöntik, hogy igazolnak, vagy sem.


- Az idei bajnokságban eredményesebben rajtolt a ZTE. Nagyobb célokat is maga elé tűzhet a csapat, mint a bent maradás?


- A tavalyi idényben is kiesőjelöltként számoltak velünk. A sok változás után idén is többen megjelöltek minket. Remélem az idei bajnokságban is bizonyítjuk, hogy a ZTE-nek tartósan a legjobbak között van a helye.


- Boér Gábor vezetőedző egy nyilatkozatában kiemelte profi hozzáállásodat, mentalitásodat. Eddig is megvolt benned, vagy az idei sikerek még acélosabbá tettek?


- Amióta elköteleztem magam a focival, mindig a profi szemlélet vezényel. Maximálisan oda teszem magam az edzéseken, a mérkőzéseken. Az idei szezont nagyon jól kezdtem, ennél lejjebb semmiképpen nem szeretném adni, sőt még jobb akarok lenni.