Számára az eredményesség a legfontosabb.


Hét év után jutott vissza az NB I-be a ZTE FC labdarúgócsapata. Az elmúlt bajnokság végét követően - amikor a csapat éppen bent maradt az NB II-ben - alapos változások történtek a klubnál. Nemcsak a játékoskeret, hanem a vezetés is megújult.

 

Salloi1Többek között Sallói István lett a szakmai-igazgató, aki jó érzékkel találta meg azokat a játékosokat, akik alkalmasak lehetnek a feljutás kiharcolására.


- A képzeletbeli siker tortájából mekkora szeletet adna magának?


- Egyharmadra gondolok - válaszolta Sallói István. – A feltételek megteremtése, a biztosított anyagi fedezet a többségi tulajdonos Végh Gábor érdeme. A tortából nagy szelet jár Dobos Barnának és stábjának. Az edzőváltás ellenére Nagy Tamásnak is része van ebben a sikerben. A felkészülést ő kezdte el a játékosokkal. A sikerben mindenkinek része van, a szurkolókat is kiemelném, sokat segítettek a szezon során.


- A mondás szerint a klub vezetése, az ügyvezető szedi össze a pénzt, a szakmai-igazgató meg elkölti. A kettőt sikerült szinkronba hozni, a rendelkezésre álló anyagiakból jó csapatot alakított ki…


- A tavalyi év nagyon rosszul sikerült, nem maradt egy olyan játékos gárda, amelyre lehetett volna alapozni. Tizenhárom új játékossal teljesen más csapatot kellett építeni a múlt nyáron. A téli átigazoláskor már könnyebb volt a helyzet, kialakult az a mag mag, amelyre már lehetett építkezni. Igyekeztünk olyan programokat kitalálni, hogy a csapategység minél hamarabb létre jöjjön. Ez sikerült is. Nagyon fontosak voltak az edzőtáborok, itt lehetett építeni a közösséget.


- A ZTE viszonylag simán jutott fel az élvonalba…


- Célunk az volt, hogy két év alatt jussunk vissza a legjobbak közé. Gyorsan kiderült azonban, hogy a ZTE már az első évben is alkalmas lehet a feljutás kiharcolására. Változott az elképzelés, idén kell visszajutni a legjobbak közé. Látva riválisaink botladozását, ez elérhetőnek tűnt. Nagyképűség nélkül mondhatom, az NB II-ben a ZTE nyújtotta a legegyenletesebb teljesítményt, megérdemelten lettünk bajnokok. Minden riválisunknak – a Kaposvárnak, a Gyirmótnak és a Vasasnak - , voltak voltak nagy hullámvölgyeik.


- Az NB I-ben viszont egészen másképp lesz. Gyorsabb a játék, nagyobb költségvetéssel dolgoznak a csapatok. A 12 csapatos élvonalban nem könnyű egy újoncnak a megkapaszkodás. A játékoskeretet bizonyosan tovább kell erősítani…


- A labdarúgásban az egyes bajnoki osztályok között óriási szakadékok vannak, és ez nem csak a hazai viszonyokra jellemzőek. Költségvetési és szakmai szempontból egyaránt. Nagy kérdés, hogy hány olyan játékosunk van, aki zökkenőmentesen tud átmenni az első osztályba, ehhez kell meccstapasztalat. Egy biztos, erősíteni kell a játékoskeretet. Továbbra is két lépcsőben kívánjuk megerősíteni a csapatot, előbb nyáron, majd télen. Az első körben 4-5 olyan játékost akarunk igazolni, akik meghatározó labdarúgók lehetnek az élvonalban. Őszi céljaink közt szerepel, hogy az első tízben legyünk, újabb erősítéssel pedig kiharcoljuk a bent maradást. A távlati cél a stabil élvonalbelei szereplés.


- Az élvonalban már nincsen légiós korlátozás. A magyar játékosok árai viszont elég magasak. Milyen lesz a ZTE FC átigazolási filozófiája?


- Az én filozófiám szerint nincsen külföldi vagy magyar, csak jó játékos van, vagy rossz. Olyan csapat kialakítása a cél, amelyért kijönnek a szurkolók. Szívesen játszanánk csak magyar játékossal, de ezt nem tudjuk finanszírozni. Minden bizonnyal kénytelenek leszünk légiósokat is igazolni. A feljutással kinyílik a piac számunkra. Nem akarunk légiós csapatot Egerszegen, igyekszünk az arányokat tartani, hogy az kezelhető legyen. Megítélésem szerint az első és legfontosabb az eredményesség. Miként érjük el? Magyarokkal, külföldiekkel, vegyesen, engem nem érdekel. A cél érdekel, a bent maradás, a ZTE anyagi lehetőségeihez mérten. Ehhez szeretném megkeresni a megfelelő játékosokat.

 

-

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates