Cegled ZTEFC190501ab1Ceglédi VSE - ZTE FC 1-2 (1-0).

 

NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Cegléd, 400 néző. Jv.: Erdős. Gólszerzők: Oldal (9. p.), illetve Bobál (55. p.), Lesjak (93. p.). Kiállítva: Kárász ( Cegléd 89. p.).

 

 

ZTE: Zöldesi - Bolla, Lesjak, Devecseri, Gergényi - Farkas II. B. (Babati 46. p.), Kocsis, Grumics, Barczi (Hudák 76. p.), Bedi - Bobál (Novák 80.p.). Vezetőedző: Dobos Barna.


A ZTE-ből hiányzott Kiss Máté sérülés miatt, Gergényi került a kezdő tizemegybe. Visszaállt a kiesés ellen küzdő hazai csapat, s kontrázni próbált. Első támadásuk gólt eredményezett a 9. percben. Egy beadásra Zöldesi nem lépett ki, Oldal közelről fejelt a hálóba, 1-0. Mezőnyfölényben játszott a ZTE, de nem nagyon talált fogást a hazai csapaton, amely jól védekezett.

 

Cegled ZTEFC190501ab1

 

A félidő közepén egy hazai lövés éppen elkerülte a vendégek kapujának bal felső sarkát. Az első valamire való ZTE helyzetre az első félóra végéig kellett várni, de a vendégek kecsegtető helyzetben rosszul céloztak. Majd egy felívelt labdát röviden ütött ki a ZTE kapusa, de a védők mentettek. Nyomasztó fölényben játszott a zalai csapat, de igazából nem sikerült helyzetbe kerülnie.

 

Cegled ZTEFC190501ab2

 


A második félidőre beállt Babati, lendületesebb lett a ZTE támadójátéka. A vendégek egy kapufával nyitottak. Az 55. percben Babati futott el a jobb oldalon, beadását Bobál pörgette a kapuba, 1-1. Majd Lesjak lesgólja után még többször állították lesre a ZTE játékosait a ceglédiek. A 73. percben Babati lépett ki, de szászázalékos helyzetben mellé lőtt. A találkozó hajrájában kiegyenlítetté vált a játék, mindkét oldalon akadtak helyzetek. Közben Kárász egy kapukirúgás után talpalt, második sárgája piros lapot ért.

 

Cegled ZTEFC190501ab

 

 

Már mindenki elkönyvelte a döntetlent, amikor Lesjak a 93. percben távolról lövésre szánta el magát, labdája egy hazai védőn megpattant, és a hálóban kötött ki, 1-2. Küzdelmes mérkőzésen alaposan megdolgozott a 3 pontért a ZTE. A szerencsés győzelem egyben a feljutását is jelentette. Az egerszegi csapat a 2012-es kiesést követően jutott vissza az NB I-be.


Értékelés:


Dobos Barna, a ZTE vezetőedzője: - Nehéz mérkőzés volt. Meg kellett harcolnunk az egyenlítésért, a győzelemért. Nagy öröm a feljutás. Köszönet érte Végh Gábor tulajdonosnak és Sallói István sportigazgatónak. Sokat tettek érte.


Bobál Gergely, a ZTE játékosa: - Nagyon örülök, hogy hét év után ismét feljutott az NB I-be a ZTE. Bár igazán ma sem játszottunk jól. Megünnepeljük a feljutást és megyünk tovább.

 

Fotó: Szekeres Péter

 

A forduló további eredményei:

Vác - Nyíregyháza 1-2

Dorog - Békéscsaba 1-2

Soroksár - Győr 2-1

Kazinckarcika - Siófok 3-2

Mosonmagyaróvár - Vasas 2-1

Budaörs - Monor 3-0

Balmazújváros - Kaposvár 0-2

Budafok - Tiszekécske 1-0

Gyirmót - Csákvár 1-1

 

Tabella:

35 3

 

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates