Nyomtatás

DSCF8702

ZTE FC - Vác FC 1-0 (1-0) 

 

NB II labdarúgó-mérkőzés, Zalaegerszeg, 2000 néző. Jv: Radványi Ádám, (Király Zsolt, Kovács II. Gábor). Gólszerző: Babati B. (45+1. 11-esből).

 

ZTE: Zöldesi - Bolla, Lesjak, Devecseri, Bedi - Babati (Hudák 59. p.), Farkas (Gajdos 55.p.), Kocsis, Kiss, Grumics (Novák 76. p.) - Bobál. Vezetőedző: Dobos Barna.

 

Egy labdaszerzés után Babati passz helyett csúnyán fölé lőtt, majd  Zöldesi védett a másik oldalon. Pár perc után meg lehetett állapítani, hogy masszív csapat a Vác. A ZTE nem talált rajta fogást. Lassan és körülményesen játszott a hazai csapat.

 

DSCF8702

 

Az első  egerszegi kapura lövést  a félidő közepén Bollától láthatta a közönség, a váci kapus azonban hárított. Egy visszapasszolt labda után Bobál nem találta el rendesen a bőrgolyót, az a váci kapus könnyű zsákmánya lett. A vendégek is többször eljutottak a ZTE kapujáig, Zöldesi védett két lövést. A félidő utolsó öt percében aktívabbá vált az egerszegi csapat. Előbb Grumics fejelt nagy helyzetben mellé, majd Babatit rántották le  a  16-oson beül, a játékvezető 11-est ítélt. A büntetőt a sértett a kapu közepébe lőtte, 1-0.

 

DSCF8641

 

Fordulás után Farkas előtt adódott két lehetőség. A második volt a nagyobb, a váci kapus oda passzolta neki a labdát, de ő csúnyán mellé lőtte. Újabb vendég lehetőségek után kétszer is Zöldesi védett bravúrral . A Vác átvette a találkozó irányítását. A ZTE nem tudta megtartani a labdát,  elvétve jutott el a vendégek kapujáig. A 75. percben egy váci szabadrúgás kerülte el a ZTE kapuját. A vendégek jóval frissebbnek tűntek, de a hazaiak megúszták gól nélkül.

 

DSCF8698

 

A látottak alapján elmondható, hogy csak a győzelemnek lehet örülni, a játék  gyengére sikeredett.

 

Értékelés:

 

Dobos Barna, a ZTE vezetőedzője: - Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. Szerencsére nem hagytuk, hogy  a vendégek befejezzék támadásaikat. Viszont jól is védekeztek, nehéz volt feltörni védelmüket.

 

Horváth Károly, a Vác vezetőedzője: - Kiegyenlített mérkőzést játszottunk. A második félidőben talán mi voltunk jobbak. A ZTE élt lehetőségével. Kívánom neki, hogy most már ne adják ki kezükből a megszerzett pozíciót.

 

Fotó: Zavilla András

 

 

Forduló további mérkőzései:

Monor - Balmazújváros 2-1

Siófok - Kaposvár 0-2

Csákvár - Nyíregyháza 0-3

Mosonmagyaróvár - Gyirmót 2-1

Budaörs - Soroksár 0-1

Cegléd - Dorog 2-2

Kazincbarcika - Budafok 2-1

Vasas -Tiszakécske 1-0

Győr - Békéscsaba 1-2

 

Tabella: 

 28 28