Nyomtatás

Dobos Barna: célunk, álmunk, amiért dolgozunk.

 

Az őszi idényben jól teljesített a ZTE FC az NB II-ben. Hosszú idő után esély van rá, hogy ismét az élvonalban szerepeljen a zalai csapat. 

 

DobosBarna- Valóban jó pozícióból várjuk a tavaszi idényt - hangoztatta Dobos Barna, a ZTE vezetőedzője. – Van egy célunk, van egy álmunk, amiért dolgozunk. Minden mérkőzés fontos számunkra. Mindenképpen elégedettek lehetünk, de tavasszal folytatódik a versenyfutás a feljutásért. Folyamatosan építünk egy támadó stílusú játékot, amelynek eredményét már lehet látni. A DVTK elleni kupamérkőzés óta sok helyzetet alakítunk ki, s fokozatosan javult helyzetkihasználásunk. A Siófok ellen azért volt nagyobb különbségű a győzelmünk, mert helyzeteinket jól kihasználtuk. A jövőben támadójátékunkat szeretnénk tovább építeni. Terveim közt szerepel, hogy a csapat védekezése is jobb legyen. Szeretném elérni, hogy kevesebb gólt kapjunk. A cél a minél több labdabirtoklás, és hogy biztos védekezésből kontratámadásokat vezessünk. Nem szeretném, hogy csak egy arculata legyen a ZTE-nek.

 

A téli szünetben jön egy újabb átigazolási szezon, hol erősítené meg a ZTE-t?


- Amikor egy csapat NB I-es álmokat szövöget, folyamatosan kell erősítenie. A nyári átigazolás után Sallói István és a vezetők munkája látszik a ZTE-n. Összehoztak egy működőképes keretet, amit tovább kell építeni. Javítani szeretnénk a keret minőségét, lesznek, akik érkeznek, de távozók is akadnak. Keretben vannak játékosok, akik megtalálták a számításukat a ZTE-nél, vannak, akik nem.


- A sorsolást tekintve nem ígérkezik könnyűnek a ZTE tavasza, valamennyi közvetlen riválisánál vendégeskedik…


- A hazai és a vendég mérlegünk nem nagyon üt el egymástól. Négy hazai mérkőzést nem sikerült megnyernünk, ebből legalább egy győzelmet hiányolok, az nagy lökést adhatott volna. Nagyszerű dolog, hogy idegenben is ugyan azt a teljesítményt nyújtjuk eredményesség terén, mint hazai pályán.


- Egerszegen a szurkolók már nagyon várják, hogy a ZTE visszajusson az élvonalba. Az őszi szereplés alapján erre reális esély mutatkozik?


- Úgy látom, nem az utolsó pár fordulóban dől el a feljutás. Nehéz tavasz elé nézünk. Nem látok akkora különbséget a csapatok között. Egy-egy mérkőzésre bármelyik csapat felveszi a versenyt a másikkal. Nekünk mindig a soron következő mérkőzésre kell koncentrálnunk, készülnünk. Azért jöttem Egerszegre, hogy a ZTE-t feljutassam az NB I-be. Ennek a célnak az érdekében dolgozom jómagam, a szakmai stáb többi tagja és a játékosok is. Bizakodom, hogy sikeres lesz a téli felkészülésünk, és tavasszal is eredményesek leszünk.