ZTEFC DVTK18.10.31a

ZTE FC - DVTK 0-2 (0-1) 

 

Magyar Kupa labdarúgó-mérkőzés Zalaegerszeg, 2346 néző. Jv: Bogár Gergő, (Farkas Balázs, Huszár Balázs). Gólszerzők: Nagy T. (44.), Hasani F. (79.)

 

 ZTE: Szemerédi N., Lesjak Z., Madarász M., Németh E., Horváth K. (69' Babati B.), Bedi B., Barczi D. (81' Balázs Zs.), Gergényi B., Popin S. (61' Novák Cs.), Kiss M. Hudák M.

 

DVTK: Ivan R., Tamás M., Hasani F. (84' Tóth B.), Vernes R. (62' Bacsa P.), Juhar M., Márkvárt D. (74' Tajti M.), Nagy T., Szabó B., Brkovic D., Mazalovic T., Polgár K. 

 

Egyik csapat sem a legjobb összeállításban lépett pályára.

 

A mérkőzés elején szögletek révén veszélyeztetett a vendégcsapat, eredmény nélkül. A 10. percben Németh hibája után véd Szemerédi bravúrral. A DVTK mezőnyfölényt harcol ki, de helyzeteket nem tudott kialakítani. Mindkét oldalon sok volt a hiba, a pontatlan passz. A zalaiak egészen a félidő végéig eredményesen védekeztek. 

 

ZTEFC DVTK18.10.31a

 

A 44. percben Juhar kapásból lőtt balról, kiszorított helyzetből, amit Szemerédi bravúrral védett, azonban a hosszún érkezett Nagy Tibor, aki még élesebb szögből az üres kapuba lőtt, Szemerédi csak a gólvonal mögött ért a labdához. 0-1.

 

Fordulás után nagyot változott a játék képe. A ZTE átvette az irányítást és sorra alakította ki a helyzeteket a vendégek kapuja előtt.  Popin két lehetőséget hagyott ki, majd Madarász, és Novák is ugyanezt tette. A mérkőzés hajrájában igazolódott a foci örök szabálya, amelyik csapat kihagyja helyzeteit, bűnhődik. 

 

ZTEFC DVTK18.10.2

 

Bacsa Patrik húzta meg a bal szélen, az alapvonalról középre tette a labdát, amit elsőre tisztáztak a védők, de középen Nagy Tibor beemelte a 11-es pont tájékára, ahol a tömegben Florent Hasani kapcsolt a leggyorsabban, és fordulásból a kapu jobb oldalába lőtt. 0-2. 

 

A ZTE az első félidőben gyengén játszott. A második félidőben játékban, helyzetek kialakításában ellenfele fölé kerekedett, de a gól hiányzott a játékából.

 

Értékelés:

 

Dobos Barna, a ZTE vezetőedzője: - Sajnálom, hogy nem sikerült a továbbjutás,  a Diósgyőr kihasználta hibáinkat. A második félidőben pedig jól játszottunk.

 

Fernado Fernandez, a DVTK vezetőedzője: - Azért jöttünk, hogy kiharcoljuk a továbbjutást, ez sikerült. Az első félidőben jól játszottunk, a másodikban nem. Lényeg, hogy továbbjutottunk.

 

Fotó: Zavilla András

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates