Babati elsősorban magának akar bizonyítani

Forgács András távozása után megüresedett a csapatkapitányi poszt a ZTE NB II-es labdarúgócsapatánál. Több szurkolót is meglepett, hogy Babati Benjamin, a ZTE fiatal játékosa tölti be a posztot, mivel általában rutinosabb, idősebb játékost választanak erre a posztra, vagy neveznek ki az edzők.


babati- Miként lettél csapatkapitány?


- Nagy Tamás vezetőedző elmondta, hogy akit felkértek a feladatra nem vállalta, így esett rám a választás - mondta Babati Benjamin.
- Gondoltad, hogy rád esik a választás?


- Egyáltalán nem, de megtiszteltetésnek veszem, hogy felkértek rá.


- A csapatkapitánynak több feladata van, így többek között a csapat és a szakvezetés közötti kapcsolattartás. Az sem árt, ha a pályán a játékvezetővel is jó kapcsolatot tud kialakítani.
- Igyekszem megfelelni az elvárásoknak, meghálálni a bizalmat. Kevesebbet reklamálni a pályán és megfelelő hangnemben társalogni a játékvezetővel. A forrófejűségemből vissza kell vennem. El kell számolnom magamban háromig, vagy inkább ötig a pályán, mire mondok valamit a játékvezetőnek.


- A játékvezető a Siófok ellen már úgymond „felavatott”. Csapatkapitányként megkaptad az első piros lapodat...


- A hajrában fordítottunk a gólommal, ilyenkor nálam rutinosabb játékosokból is kitör a feszültség. Nem szabálytalanságért, nem reklamálásért kaptam a második sárgát, ami pirosat ért, hanem túlzott gólörömért. Ami úgy érzem, még belefért, megbocsátható, nem is kaptam érte letolást.


- A másodosztály legfiatalabb csapatkapitánya lettél. Van benned bizonyítási vágy, hogy fiatalokra is lehet bízni ilyen felelősségteljes posztot?


- Igen, de elsősorban magamnak akarok bizonyítani, hogy megérdemelten esett rám a választás.


- Több éve itt vagy a felnőtt csapat keretében, több átalakulást megértél. Mire lehet képes az idei ZTE?


- Ennyire ne szaladjunk előre, a bajnokságból még csak pár forduló telt el. Ha az őszi idény végén ott leszünk az élbolyban, a feljutó helyektől nem távol, tavasszal bármi megtörténhet.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates