SzurkoloanketAz első hatba kerülés a cél.

A hétvégén kezdődő NB II-es labdarúgó-bajnokság előtt szurkolói ankétot tartott a ZTE FC vezetése.


Elsőként Balaicz Zoltán Zalaegerszeg polgármestere elmondta, hogy a szomszédban van egy kis ország, amely nagy tetet hajtott végre a világbajnokságon. Horvátországban az összefogás, az akarat eredményt hozott. Ahol a foci jó, ott megmozdulnak a tömegek. Egerszegen is valami hasonlót kellene alkotni. Majd áttért a klub történetére, emlékeztetve, hogy a ZTE két év múlva 100 éves lesz, amelyet méltóképpen kívánnak megünnepelni. Nemcsak a labdarúgók, hanem a többi szakosztály eredményeit, sikereit egy kiadványban kívánják megörökíteni. Végül reményét fejezte ki, hogy most egy új csapattal új kezdet részesei lehetünk.

 

Szurkoloanket 


Végh Gábor, a ZTE többségi tulajdonosa hangsúlyozta, szurkolók nélkül nem érdes csinálni a labdarúgást. Az elmúlt idény nem úgy sikerült, ahogy tervezték. Az összefogás hiányzott és az igazolások sem sikerültek, mindenki felelős volt a gyenge szereplésért. Megemlítette, hogy a négy éves tevékenysége során akkor történt a legnagyobb összefogás, amikor a csapat a kiesés ellen küzdött. Célként az első hatba való kerülést tűzik a csapat elé. Tizenegy játékost igazoltak, de még egy érkezhet. Minden téren fontosnak tartja a stabilitást. Változik a ZTE kommunikációja is, új internetes portála lesz, amelyet bemutattak az ankéton. Bízik benne, hogy az új szakmai stáb a legtöbbet hozza ki a játékosokból.


Sallói István szakmai igazgató a technika segítségével mutatta be az új játékosokat. Mint hangsúlyozta, minden mérkőzésen győzni akarnak, minél előbb vissza akarják juttatni a ZTE-t az NB I-be. Benne is bizonyítási vágy van, mivel előző csapatainál legtöbb helyen a szakmai oldal megvolt, de az anyagi hiányzott. Olyan játékosokat igazoltak, akik mentálisan erősek, és az utolsó pillanatig küzdenek a pályán.


Babati Benjamin frissen kinevezett csapatkapitány sikeresnek tartja a felkészülést, megítélése szerint a dobogón végez a ZTE. Annak ellenére, hogy 11 új játékos érkezett, már három-négy nap után az volt az érzése, mint ha több éve együtt dolgozott volna a társaság.


Nagy Tamás vezetőedző azt hangoztatta, úgy érzi, hogy hazatért, mintha csak pár hétre távozott volna annak idején a ZTE-től. A hangot a játékosokkal gyorsan megtalálta. Nagyon rövid volt a felkészülés, a csapat még nem állt össze. Egyúttal azonban reményét fejezte, hogy a hetedik forduló után elképzeléseit nagy részben már visszalátja a csapat játékán. Nagyon fontos volt számára, hogy csak a munkára tudott koncentrálni, az egyéb terheket levették a válláról. Nagyon bízik benne, hogy a csapat edzőjeként a 100 éves ZTE-vel két év múlva együtt ünnepelhet. Türelmet, megértést kért a csapata részére a szurkolóktól.


Az ankét végén a szurkolók tették fel kérdéseiket a vezetőknek.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates