Aki még játszhatott egy vb-n

 

Lassan a végéhez közeledik Oroszországban a labdarúgó világbajnokság. A vb-nek Magyarország 1986 után már csak külső szemlélője. A mexikói világbajnokságon szerepelt együttesnek tagja volt Péter Zoltán, a ZTE egykori kiváló labdarúgója. 

 

peterzoltan– Az oroszországi vb nagy újdonságot nem hozott számomra -hangoztatta Péter Zoltán. - A csoportmérkőzések első két köre általában unalmas. A harmadik körre már felpörögnek a csapatok, mivel többségében ekkor dől el a továbbjutás. Az egyenes kieséses rendszerben már jóval jobb színvonalúak a találkozók. Igaz, itt is akadtak gyengébb mérkőzések.
- A szakemberek szerint látványosan többet futnak a játékosok…


- Megítélésem szerint négy évvel ezelőtt sem futottak kevesebbet, csupán mára javult a technika és pontosabban tudják mérni a futásmennyiséget. Egy biztos, éles meccseken nagyobb a kilométerek száma, mivel egy csapat együtt védekezik és támad. Ez leginkább a svédek játékán volt megfigyelhető. Náluk az elmúlt évek során ott volt Ibrahimovics, tőle várták a gólokat, és nem működtek csapatként. Amint ő kiszállt a svéd csapatból, egyértelműen egységesebbek lettek az északiak. Jól megfigyelhető ez az argentinok és a portugálok esetében. Messire és C. Ronaldora is igaz a mondás, egy fecske nem csinál nyarat. Tudomásul kell venni, hogy a labdarúgás csapatjáték.


- Mely csapatoknak szurkol, szurkolt a vb-n?


- Horvátországnak és Brazíliának. Úgy néz ki, mindkét helyen helyre tették a sztárokat, azok jó, eredményes játékot nyújtanak. A braziloknál, az első meccsek után Neymar is beállt a sorba.


- Kedvencei közé tartozott a német válogatott. Négy éve megjósolta világbajnoki címüket. Mi történt velük?


- Most is a legjobb négy közé vártam őket. Számomra csalódás a szereplésük. Az utolsó csoport mérkőzésükön úgy éreztem magam, mintha egy ZTE mérkőzésen lettem volna az elmúlt idényben. Lélektelenül játszottak, hiányzott belőlük a koncentráció, valami nagyon nem stimmelt náluk. Az alázat, a mindenáron való győzni akarás hiányzott a játékukból.


- A kis csapatok – Japán és Dél-Korea - okoztak meglepetést…


- Számomra nem meglepetés jó és eredményes játékuk. Mindkét helyen a játékosok többsége komoly nyugat-európai bajnokságban edződik. Nem meglepő, hogy jól teljesítettek.


- Mi a véleménye a videobíróról?


- Kell a mai gyors játéknál, mindent nem vehet észre a játékvezető. Összességében azonban van mit finomítani a rendszeren.


– Játszunk el a gondolattal, ha a mai magyar válogatott ott van a vb-n, milyen eredményt ért volna el?


- Nem lehet tudni. Sok kis csapat bizonyította, hogy lelkesedéssel, sok mindent el lehet érni. Bizonyította az Eb-re kijutásunk is, hogy egy siker feldobja a csapatot, plusz motivációt ad. Az Eb-n a csoportkörben jól játszottunk, ha egy világeseményen erőnlétileg topon vagy, jól koncentrálsz, bármi megtörténhet. Ezt a mostani vb is bizonyította.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates