„Tavaszi szereplésünk vékonyra sikeredett”

Nagy hajrával bent maradt az NB II-es labdarúgó bajnokságban a ZTE FC csapata. Az utolsó három mérkőzést megnyerték, így meghosszabbították másodosztályú tagságokat.

 

artnervezetoedzo1A bentmaradás kiharcolása után jelentős változásokat jelentettek be a klub irányítói. Többek között megköszönték a teljes szakmai stáb munkáját. A tavaszi szereplésről Artner Tamás vezetőedzőt kérdeztük.


– Számítottak arra, hogy a bentmaradás ellenére a vezetés megköszöni munkájukat,, vagy bizakodtak a folytatásban?


– A tavaszi szereplésünk „vékonyra” sikeredett, az utolsó forduló előtt kollégáimnak már mondtam, hogy nem maradok -hangoztatta Artner Tamás. – Azért is tartom szerencsétlennek a Mosonmagyaróvár mérkőzés után a sajtóban megjelent nyilatkozatomat, mert azt olyan formában nem mondtam.


– Miért sikerült a tavasz ilyen gyengére? A kezdés nem volt rossz, helytálltak a Puskás Akadémia ellen a Magyar Kupában, majd legyőzték a feljutott Kisvárdát…


- Jól kezdtük a tavaszt, a Puskás elleni helytállásra büszkék lehetünk, de lendületből behúztuk a Kisvárda elleni mérkőzést is. A csapat lendületben volt, a legrosszabbkor jöttek számunkra az időjárás miatt elhalasztott mérkőzések, valamint Paudits sérülése, mivel rá építettük fel a támadójátékunkat. A csatár a teljes tavaszi idény során nem játszott. A helyére belépő Vernes az utolsó három fordulóban találta meg önmagát. Kiestünk a ritmusból és nem jöttek az eredmények. A csapat igazán akkor tört meg, amikor hazai pályán egy már többször megnyert mérkőzésen végül kikaptunk a Szolnoktól. Elszállt a játékosok önbizalma.


- A támadójáték esett vissza, nyolc mérkőzésen nem rúgtak gólt a tavasz során…


- Főleg vidéken nem sikerült gólt szereznünk. Rendre kihagytuk a helyzeteket, majd jött hátul a hiba, és sorban vesztettük el a mérkőzéseket. A meccs/gól mutatóban a nem véletlenül az végeztünk az utolsó előtti helyen.


- Nem gondolja, hogy a téli szünetben több olyan játékost küldtek el, akiknél úgy mond jó helyen volt a labda. Itt Dubekre és Balázsra gondolok…


- Az őszi idényben, azt követően, hogy a 14. fordulóban a Soroksár ellen nyertünk, utána hét mérkőzésen nem, az említett két játékossal is vereség spirálba került a ZTE. Azaz velük sem szerepelt jobban a csapat. A tavasz elején rövid időre sikerült megállítani a folyamatot, de a fent már említett tényezők miatt csak rövid időre. A többi területen adott volt a jó munka lehetősége. Jó volt a létesítmény ellátottság, a kiszolgáló személyzet, gyúró, orvos és a többiek maximálisan kezünk alá dolgoztak. A hétközi edzéseken a játékosok is tették a dolgukat, de egészen más egy meccsszituáció, ott bizony már gyengébben teljesítettek. Az eredmények meg minősítik az edzőt és annak stábját. Becsülettel dolgoztunk a ZTE-nél, ez jött ki belőle. Köszönöm mindenkinek, aki segítette munkámat a klubnál.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates