ZTE FC - Szolnoki MÁV FC 2-3 (2-1) 

NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Zalaegerszeg, 528 néző. Jv.: Zierkelbach. Gólszerzők.: Babati (5., 17. p.), illetve Pantovics (44. p.), Kenderesi (50.), Tóth L. (85. p.). Piros lap: Papp (Szolnok, 54. p.).


ZTE: Kovács Z. - Polényi (Fujsz 85. p.), Króner, Devecseri, Fodor - Babati, Patvaros, Hudák, Bedi (Nagy G. 62. p.) - Jelena, Kovács Á. (Vernes 68. p.). Vezetőedző: Artner Tamás.


A mérkőzés előtt a ZTE is köszöntötte egykori válogatott játékosát, a 60 éves Péter Zoltánt. A klub nevében Végh Gábor többségi tulajdonos ajándékozta meg egy nevével ellátott mezzel.
Babati szabadrúgásából már az 5. percben megszerezte a vezetést a ZTE. Utána újabb két lehetősége akadt az egerszegi csapatnak, amelyek azonban kimaradtak. Egy újabb pontrúgás után a 17. percben ismét Babati talált be.

 

DSCF1110

 

A vendégeket alaposan megfogta a két gól, nehezen tértek magukhoz. Az első lehetőségüket az első félóra végén Tóth L. hibázta el, de jelezték, hogy nem adták még fel a mérkőzést. Az első félidő hajrájában egy hazai védelmi hiba után megtörtént a szépítés.

 

DSCF1055

 

Nem tudni, hogy mi hangozhatott el a ZTE öltözőjében a szünetben, az biztosan nem, hogy dekoncentráltan kezdjék a félidőt. A Tisza-partiak egyenlítettek és teljesen kiegyenlítetté tették a találkozót. Papp második sárgája után, az 54. percben azonban tíz főre fogyatkoztak, s újabb lehetőség kínálkozott a ZTE számára, hogy megszerezze az égetően fontos három pontot. A Szolnok emberhátrányban természetszerűleg visszahúzódott, védekezett. Az átlátszó hazai kísérleteket azonban könnyűszerrel verték vissza. A mérkőzés hajrájában aztán jött a fekete leves, egy kontra végén megszületett a vendégek győztes találata.

 

DSCF1093


A ZTE csak magát okolhatja a vereségért. 2-0-s hazai vezetés után nagyobb koncentrációval végleg eldönthette volna a találkozót. A második félidőben a 10 főre fogyatkozott vendégek ellen sem sikerült megszerezni a győzelmet. A tavaszi mérkőzések tapasztalatai alapján egyértelműnek tűnik, a jelenlegi keret gyengébb az őszinél. Az újabb hazai vereséggel a kiesés már kézzelfogható közelségbe került.


Értékelés:


Artner Tamás, a ZTE vezetőedzője: - A Szolnok nagy emberi tartásról tett tanúságot. Az első félidőben el kellett volna döntenünk a mérkőzést. Fordulás után kapkodtunk, kihagytuk a helyzeteinket. A végén egy előrevágott labda után kikaptunk. Nagyon szégyellem magam ezért a vereségért. Fordítva kellett volna történnie.


Balogh Pál, a Szolnok vezetőedzője: - A találkozó kezdete áprilisi tréfának tűnt. A két szabadrúgás gól sokkolta csapatomat, nem találtuk a ritmust. A félidő végén szépítettünk, rendeztük a sorokat. A második félidő elején gyorsan kihasználtuk lélektani előnyünket. A kiállítás újabb fordulópont volt, de csapatom megmutatta mentális erejét.

Fotó: Zavilla András

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates