e1NB III. Nyugati csoport 11. forduló.

 

 

Érdi VSE - FC Nagykanizsa 2-2 (2-0)

Érd, Érdi Sporttelep

Jv: Juhász Dávid, (Molnár István, Imrő János)

 

Nagykanizsa: Horváth M., Szegleti G., Herzsenyák Á. (46' Hampuk Á.), Kovács Gy., Kretz B., Gerencsér A., Ekker M., Vittman Á. (90' Fadgyas R.), Horváth B., Major M., Béli M. ((82' Bagó B.)

 

Gólszerzők: Bozsoki I. (32.), Kollega K. (35.) ill. Hampuk Á. (63.), Vittman Á. (72.) 

 

Bozsoki Imre és Kollega Krisztián góljaival a szünetben 2–0-ra vezetett, de be kellett érnie egy 2–2-es döntetlennel az Érdi VSE-nek az FC Nagykanizsa ellen az NB III Nyugati csoportjának 11. fordulójában.

 

Ragyogó napsütésben, enyhe szellőben, kiváló fociidőben indult az Érdi VSE FC Nagykanizsa elleni rangadója, amelyet remekül indított a házigazda, hiszen már az első percben Gera Dávid vállalkozott lövésre a tizenhatosról, de a vendég védők blokkolták a kísérletet.

 

A következő bő tíz percben azonban egyik kapu sem forgott veszélyben, csupán a tizenharmadik percben emelkedhetett meg a szurkolók pulzusa, amikor a vendégek távoli szabadrúgása egy pattanás után volt veszélyes, végül a keresztléc felett hagyta el a labda a pályát. Aztán nem sokkal később pedig Béli Milán dupla lövése nem sikerült, miután előbb Csiszár Zoltán blokkjáról pattant vissza a labda elé, majd a második kísérletet föléperdítette.

 

Sőt, nagyon is éledezett a Zala megyei együttes, amikor egy baloldali beadás után Herzsenyák Áron elől kellett mentenie az érdi védőknek.

 

Ezután sokáig nem forogtak veszélyben a kapuk, aztán félóra játékot követően Németh Gábor Vince szöglettel felérő szabadrúgást harcolt ki a balszélen, melyet Melczer Vilmos adott be, s a hosszún, üresen érkező, nagykanizsai nevelésű játékos, Bozsoki Imre juttatta a kapuba a labdát, megszerezve a vezetést az Érdi VSE-nek (1–0).

 

Három perc sem telt bele, az érdiek megduplázták előnyüket, amikor egy baloldali akció után Kollega Krisztián és Koós Gábor kényszerítőjét követően előbbi tört a tizenhatoson belülre, majd rúgta ki a kapu hosszú sarkát (2–0).

 

A két gyors hazai gól után érett a harmadik is, amikor Koós Gábor “eltört” lövése a jobbszélről befutó Kollega elé került, aki pedig jól vette észre a kilépő Mojzer Györgyöt, ám az érdi csatár elől felszedte a labdát Horváth Márton.

 

e2

FOTÓ: erdivse.hu

 

A fordulás után is nyugodt mederben zajlott a mérkőzés, az első helyzetre hét percet kellett várni, amikor Gera Dávid lapos lövése ment el a kanizsai kapu előtt. Aztán öt perccel később pedig Melczer Vilmos éles szögből, jobbszélről elvégzett ballábas szabadrúgása épphogy elkerülte a vendégek kapuját.

 

Egy óra játék után szépített a Nagykanizsa, amikor Németh Gábor Vince szabálytalankodott az érdi tizenhatoson belül, majd a megítélt tizenegyest Hampuk Ádám a kapu közepébe lőtte (2–1).

 

Az érdiek is közel álltak a harmadik gólhoz, hiszen a Nagykanizsa szépítő találata után néhány perccel Kollega Krisztián és Melczer Vilmos lépett ki a védők gyűrűjéből, előbbihez került a labda, aki a túloldalon érkező Melczerhez tálalt, de ő éppen lemaradt a passzról.

 

Aztán a 72. percben a semmiből egyenlített a vendég csapat, amikor egy védelmi megingás után Csiszár Zoltán és Kertész Ferenc nem értették meg egymást, Vittman Ádám pedig köszönte szépen és az üres kapuba passzolt (2–2).

 

A hátralévő húsz percben az érdiek nagy erőket mozgósítottak a vezetés újbóli megszerzéséért, de hiába szögezték saját kapuja elé a Nagykanizsát, csupán a gólvonalig jutottak, amikor Mojzer nagy bedobása után a kapu előtti kavarodásnál az érdiek nem tudták a belőni a helyzetet, így 2–2-es döntetlennel zárult a találkozó.

 

– Úgy gondolom, végig domináltuk a meccset, az, hogy kicsit hátrébb álltunk, nem jelenti azt, hogy nem voltunk fölényben, mert erre készültünk és ebből is voltak a lehetőségeink, bből próbálunk előnyt szerezni. Az első hatvan perccel semmi baj nem volt, vezettünk kettő nullra és az ellenfél játékában nem volt benne a gól, de összehoztunk egy buta tizenegyest, ettől az ellenfél felbátorodott és egy komplett védelmi hibából összehoztunk még egy gólt nekik. Utána már csordogált a meccs, úgy érzem, a második félidőben belealudtunk a meccsbe és azt hittük, ez már megvan, mégis nekünk voltak helyzeteink – értékelt Limperger Zsolt, az Érdi VSE vezetőedzője.

 

– A mérkőzés előtt is azt mondtam a játékosaimnak, hogy ez tényleg egy rangadó, mert az első és a negyedik helyezett meccse annak számít és az első helyezett sem mehet biztosra. Stabilak is voltunk húsz percig, aztán volt egy olyan szabálytalanság, amibe belesérült az egyik játékosunk, ez pedig elvitte a fejünket, nem koncentráltunk és két elkerülhető gólt kaptunk. Elég tetemes előny volt ez a hazaiaknak, aztán a félidőben átszerveztük a csapatot és megúsztunk egy-két helyzetet, ott a hazai csapat biztosíthatta volna az eredményt, de értékesítettük a tizenegyest és akkor már éreztem, hogy lesznek még helyzeteink és tudtunk egyenlíteni. A nagy bedobásokból, kapu előtti szituációkból jól jöttünk ki, mindig volt valaki, aki blokkolta a lövéseket, úgyhogy rászolgáltunk az egy pontra – fogalmazott Barna László, az FC Nagykanizsa vezetőedzője.

 

– Limperger Zsolt azt kérte, kicsit álljunk visszább, mert egy masszívan védekező csapattal fogunk találkozni, vártuk, hogy kitámadjanak és a mögöttünk lévő területet megjátsszuk. Egy pontrúgásból és egy szép mögékerülésből két gólt tudtunk szerezni – mondta az első félidőről a Nagykanizsán nevelkedett érdi védő, Bozsoki Imre. – Nekem presztízs egy ilyen meccs, hiszen van pár barátom az ellenfélnél, az ember ilyenkor jobban odateszi magát, de semmi nagy jelentősége nem volt – fogalmazott a vezető góllal kapcsolatban Bozsoki, aki hozzátette, nehéz szavakat találni egy ilyen mérkőzés után, mert az Érdi VSE kézben tartotta a meccset, aztán elkövettek egy nagy hibát, amivel felhozták az ellenfelet, utána pedig próbáltak focizni, de az ellenfél kihasználta a hibákat.

Forrás: erdivse.hu

 

 

Hévíz SK - Lipót Pékség SE 0-1 (0-0)

Hévíz, Hévízi Sportpálya (Hévízi Városi Sportpálya)

Jv: Derdák Marcell, (Nagy Viktor, Gyürüsi Péter)

 

Hévíz: Czirjék Z., Kiss B. (85' Horváth D.), Baráth M., Giber P., Tóth G., Horváth M., Nedelkó J., Szi P. (72' Török M.), Pajor I., Németh E., Bontó M. (80' Kobra Gy.)

 

Gólszerzők: Nyári M. (90+2.)

 

KIállítás: Zimonyi D. (2.) Lipót Pékség SE 

 

A forduló további mérkőzései:

MOL Fehérvár II. - Puskás Akadémia II. 1-2

Veszprém - Mosonmagyaróvár 3-0

Balatonlelle - BKV Előre 1-1

Pápa - Bicske 1-2

Sárvár - III. Kerület 1-2

Ménfőcsanak - Komárom 1-1

 

Tabella: 

11nb3

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates