A távoli cél az NB III a Helsa Andráshida TE-nél

 

Már 2018-ban is az élen végzett a Zala megyei labdarúgó-bajnokság másodosztályában a Helsa Andráshida TE. Akkor különböző okok miatt nem éltek a megyei I. osztályban való indulás jogával.

 

SzaboIIZsoltaIdén ismét bajnokok lettek és vállalják a megye legjobbjai között a szereplést. A csapat bajnoki címéről, terveikről, Szabó II. Zsolttal, a csapat edzőjével, a ZTE egykori játékosával beszélgettünk.

 

– Sem tavaly, sem idén sem dúskáltunk az anyagiakban - hangoztatta Szabó Zsolt. - Az elmúlt idény végén hiányzott az indulásunkhoz az U-16-os csapat. Hét-nyolc játékosunk volt ebben a korcsoportban, nem mertük kockáztatni, féltünk, mi lesz, ha nem sikerült bővíteni a létszámot és kizárnak minket. Kezdhetjük ismét a megye háromban. A csapat vezetése akkor úgy döntött, hogy még egy évet eltöltünk a megyei másodosztályban. Egyébként mégis összeállt az U-16-os csapatunk, már a megye II-ben elindítottuk őket, de fontos volt a biztonság. Azaz, ha szerényen is, minden feltétel adott a magasabb osztályban való szerepléshez. A megyei másodosztályban mindenki ingyen játszott. Az első osztályban egy-két játékosnak jó lenne szerény juttatást adni.

 

- Az idei bajnokságot is viszonylag simán nyerték, bizonyították, hogy kinőtték a másodosztályt…

 

- Idén úgy nézett ki, három csapat - Böde, Zalaszentiván és Cserszegtomaj - lehet az ellenfél a bajnoki címért. A megye kettőben is három fordulós rendszer működött, amit nem tartok igazságosnak. A második és harmadik helyezett ellen kétszer játszottunk idegenben, Cserszegtomajra és Zalaszentivánra kétszer látogattunk. Az idegenbeli mérkőzések azért okoztak gondot, mivel mi egy játszó csapat vagyunk, a rossz minőségű pályákon kevésbé érvényesülhet játékstílusunk. Mutatja, hogy a hazai mérkőzéseinket mind megnyertük, így is csak egy vereségünk volt Zalaszentivánon. A 10. fordulóban az élre álltunk, utána végig vezetve nyertük a bajnokságot.

 

- Minek tulajdonítható a siker, a jó csapatjátéknak, vagy kellettek jó egyéni teljesítmények is?

 

- Tavaly nyáron sikerült leigazolnunk Doszpoth Sándort, a ZTE utánpótlásából már ismertem őt. Gellénházán kevés lehetőséget kapott, így került hozzánk. Edzői filozófiám szerint nálam a csapat dominál, első a csapatjáték. Az elmúlt idényben a „góltermésünkért” több játékos felelt, idén Doszpoth Sanyi egy maga rúgott 30 körül, tehát megérdemli a kiemelést. Igazából akadt egy megbízható centerünk, aki szerezte a gólokat. Hozzá kel tennem, a csapat jól „muzsikált” az idei bajnokságban is.

 

- A magasabb osztályra meg kell erősíteni a csapatot?

 

- Úgy látom, nem kell különösebb erősítés. Ezzel a kerettel biztosan nem lesznek kiesési gondjaink. Igazából nem a megyei I. osztály a végső célunk. Amikor 4-5 éve megalapítottuk a labdarúgóklubot, akkor távlati célként jelöltük meg, hogy szeretnénk eljutni a Nemzeti Bajnokságba, ami az NB III-at jelentené. Tudom, nagyképűen hangzik, de ebből a megyei I. osztályból szeretnénk minél hamarabb a Nemzeti Bajnokságba feljutni. A csapatot is fokozatosan szeretnénk megerősíteni. Hároméves tervben gondolkodunk az NB III kapcsán. Az idei célunk is több, mint a puszta bent maradás a megyei A osztályban.

 

- Ahhoz mit szólnak, hogy a megyei I. osztályban két andráshidai csapat szerepel, mivel a Tarr Andráshida kiesett az NB III-ból?

 

- Óriási presztízsmérkőzés lesz, győzzön a jobb...

 

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates