Egy folyamat eredménye a kiesés

 

Négy év után búcsúzott az NB III-tól a Tarr Andráshida SC, Zalaegerszeg második számú labdarúgócsapata. Sajnos, a feljutás után évről évre minőségi játékosok távoztak csapattól. A helyükre érkező javarészt saját nevelésű fiatalok nem tudták pótolni őket.

 

- Kiesésünknek több összetevője van - állapította meg Dobos Sándor. – Egyik fő tényező az anyagiak, ami szorosan kapcsolódik a szakmaihoz. Ennek eredményeként minden évben meghatározó játékosok távoztak tőlünk. Helyükre nem érkeztek újak. Az elmúlt év volt a legnagyobb érvágás, amikor hat kezdő játékosom távozott. Meddig lehet ezt bírni? - tettem fel magamnak a kérdést. A választ az idei szezon megmutatta, eddig. Egy folyamat eredménye a kiesésünk. Évről évre csökkent a csapat játékereje, ami erre az évre kicsúcsosodott. Az anyagiak szűkös volta miatt arra összpontosítottunk, hogy be tudjuk fejezni a bajnokságot. Megpróbáltunk, addig nyújtózni, amíg a takarónk ért, de ez a takaró nagyon rövid volt. A felsoroltakhoz jött még, hogy Balla, Kovács L. és Kalamár hosszú ideig voltak sérültek. Ennyi negatív hatás összességében már sok volt. A fiatalokhoz nyúltunk, akik tehetségesek, de a rutin viszont hiányzott a játékukból.

 

Andrasha

 

- A Magyar Kupában eddigi legjobb szereplést produkálták, nem tudtak ebből erőt meríteni a bajnokságra?

 

- A Magyar Kupában jól koncentrált a csapat, mindenki meg akarta mutatni magát. Az élcsapatoknak az NB III-ban is méltó ellenfelei voltunk. A kupaszereplés a játékosokat is meggyőzte, hogy nem lehet itt gond, a rutin, a higgadtság azonban egy-egy meccs-szituációban nagyon fontos lett volna. Idén a Fortuna sem fogta a kezünket, de nem akarom erre fogni kiesésünket.

 

- Mi lesz a cél a megyeiben? Ezzel a keretek, ha együtt marad, simán visszajuthatnak…

 

- A klub nem szűnik meg, indul a megyei I. osztályban. A lehetőségekhez mérten szeretnénk együtt tartani a keretet, hogy a saját nevelésű játékosainkra építve egy év múlva visszajussunk a harmadik vonalba. Az anyagi lehetőségeink nem adottak az igazolásokra, de ha lenne sok pénzünk, akkor sem azt az utat választanánk. A Tarr Andráshida SC-nek a jövőben sem lesz más választása, mint a sajátnevelésű játékosokra alapozni.

 

A dolog érdekessége, hogy a következő bajnokságban akár városrészi rangadókat is rendezhetnek, mivel a Helsa Andráshida TE eredményei alapján feljutott a megyei II-ből.

 

x x x

 

A játékosokat is lesújtotta, hogy a Tarr Andráshida négy év után búcsúzott az NB III-tól. A csapatkapitány Horváth Tamás már régóta erősíti az együttest. Vajon a játékosok, hogy látják miért esett ki a csapat a magasabb osztályból?

 

– A csapat nagyon rossz hangulatban van, még friss az élmény, nem erre számítottunk a bajnokság elején- hangoztatta Horváth Tamás. – A hajrá fordulóiban születtek meglepetések. A kieső zónában lévő riválisaink, enyhén szólva is megtáltosodtak. Lásd Pénzügyőrt, mi megvertük őket, egy hét múlva rúgtak egy hatost a jó középcsapatnak számító Ménfőcsanaknak. Születtek furcsa eredmények, sajnos a bajnokság hajrájában, már nem a mi kezünkben volt a sorsunk. Nem szeretném a kiesésünket csak a balszerencsére fogni, de több más tényező mellett ez is hozzájárult a búcsúhoz.

 

- És pedig?

 

- A kapuk előtt nem voltunk elég határozottak. Támadásban, védekezésben többet hibáztunk a megengedettnél. Mezőnyben egyetlen csapat, még a bajnok Ajka sem focizott le minket. A jó játékért azonban nem jár pont, csak az eredményért.

 

- Hogy látja mentálisan rendben volt a csapat?

 

- A hozzáállással, az akarattal nem volt gond. Mindenki bízott benne, hogy egyszer elkapjuk azt a bizonyos fonalat, és megindulunk felfelé a tabellán. A csapat fizikai állapotával, a küzdő szellemével nem volt gond. Sajnos nem jöttek az extrák, amivel pontokat szerezhettünk volna.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates