A szakmai munka és az anyagi háttér nem volt szinkronban.

 

Amikor az ember részt vesz valaminek a létrehozásában, éveken át dolgozik egy adott közegben, aztán rossz döntések következményeként rövid időn belül semmivé válik munkája, nem csoda, ha úgy érzi, mintha valamit elvettek volna életéből.

 

Minden bizonnyal ilyen és hasonló érzések kavaroghatnak Bagó Gábor edzőben, aki ott volt a Göcsej SK férfi futsalcsapat megalakításánál és megszűnésénél is. Vajon hogyan történhetett ez meg, erről kérdeztük a szakembert.


– A Göcsej SK keretein belül 2013-ban alakult meg a futsal csapat. Első vezetőedzőként kezdtem el itt a munkát – emlékezett a kezdetre Bagó Gábor. – A játékosok mindegyikét én hoztam a klubhoz. Az elmúlt négy év során akadtak sikeres éveink, amikor megfelelő körülmények között tudtunk dolgozni. A második évben sikerült feljutnunk az NB I-be. Sajnos aztán elég hamar bekövetkezett a vég.

 

Gocsej

 

                                                                                                                   Ekkor még minden szépnek tűnt


– Külső szemlélő számára úgy tűnt, szakmailag gyorsabban haladnak előre, mint a pénzügyi háttér megteremtése…


- A megállapítás helytálló. Kétségtelen, hogy gyorsan haladtunk. A vezetőség elvárása eredetileg az volt, hogy három éven belül jussunk fel az első osztályba. Előbb sikerült. Az első élvonalbeli évünk rendben volt. Megfelelő körülmények között dolgozhattunk. Már ekkor úgy éreztük azonban, hogy szakmai téren meghaladjuk anyagi lehetőségeinket. Azonban csak éreztük, mert a kommunikáció a vezetés és a szakma között úgymond elégéakadozott. Nem kaptuk meg a klub irányítóitól a megfelelő információkat. Nem kaptunk tájékoztatást, milyen helyzetben van az egyesület, milyenek az anyagi kilátások. Nem olyan volt a párbeszéd a vezetés és a csapat között, amilyen ilyen szinten elvárható.


- A csapat megszűnéséhez egyértelműen anyagi okok vezettek?


- Összetett a dolog. Egy éve még az ötödik helyen álltunk az NB I-ben. Amíg, ha nehezen is, de heti hármat tudtunk edzeni tartottuk magunkat. Később az anyagi háttér egyre szűkösebb lett. Nem működött a kommunikáció a vezetés és a csapat között, ami azt eredményezte, hogy kiestünk az élvonalból. Az NB II-ben ugyan elindultunk, de nem sok minden változott, törvényszerű volt a megszűnés. Többet érdemeltünk volna támogatás terén a várostól és a szponzoroktól egyaránt. Amikor felszálló ágban voltunk akadt olyan találkozó, amelyen 1500-an is kint voltak a városi csarnokban. Futsalban ekkora közönségről nálunk jobb csapat is csak álmodott.


- Lesz még férfi felnőtt futsalcsapat Egerszegen?


- Jó kérdés. Bízom benne. Közben történt tulajdonosváltás is a klubnál. Reménykedem, hogy pozitív irányba történnek változások. Egy biztos, akkor szabad ismét felnőtt csapatban gondolkodni, ha ehhez maximálisan adottak lesznek az anyagi és tárgyi feltételek. Egyébként az utánpótlás területén tovább dolgozom a ZUSC sportegyesület keretében. László Dáviddal együtt foglakozunk az U-20-as és U-17-es csapattal. Mindkét csapat korosztályában az országos utánpótlás bajnokságban szerepel.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates