A férfiaknál építkezés, a nőknél a jó szereplés a cél.

 

A futsalt, a labdarúgás termi változatát a Göcsej SK honosította meg Zalaegerszegen. A férfiak és nők is egyaránt eljutottak az NB I-ig. A férfi csapat legutóbb kiesett a legjobbak közül, a nők továbbra is ott vannak. Az egyesületnél vezetőségváltás is történt a nyáron, Major Krisztián lett a klub ügyvezetője.

 

- Másfél éve dolgozom a Göcsejnél, az egyesület sport- menedzsereként ténykedtem - kezdte a bemutatkozást Major Krisztián. – Alakítottunk egy sportvállalkozást, amelynek az ügyvezetője vagyok.


- A nyáron bizonyos okok miatt változások történtek a vezetésben. A váltás könnyen ment?


- A menedzseri feladatokat én láttam el eddig is. A szervezeti átalakulás a nehezebb, ez még tart, mivel időigényes folyamat.


- Áttérve a szakmai kérdésekre: a férfiak kiestek az NB I-ből, a csapatot újra kellett szervezni…


- A másodosztályú férfi csapatunk teljesen átalakult. Az élvonalban szereplő játékosok közül kevesen maradtak - mindössze két kapus és két mezőnyjátékos. Azaz új együttest kellett szerveznünk. A csapat valamennyi tagja amatőr státuszba került, munka mellett játszik nálunk. Többen nagypályás csapatokban is szerepelnek. Célunk egy egerszegi kötődéssel rendelkező új férfi futsalcsapat felépítése, egy szerethető együttes kialakítása.


- A nőkkel mi a helyzet?


- A női csapat magja megmaradt, a hiányzók már az előző szezon során lemorzsolódtak. Lényegében egy meghatározó játékos, Horváth Kitti távozott. A női keretünk szűk, reméljük, sikerül bővíteni. Erre akkor lesz lehetőség, ha a szabadtéri fociszezon befejeződik. A nőknél is többen vannak olyanok, akik a futsal mellett nagypályán is játszanak. Mindenképpen igazolnunk kell játékosokat.


- Mik a célok az idei bajnokságban?


- A férfi csapatunk most szerveződik újjá, az idei bajnoki idényt átmenetinek tekintjük. Célunk, hogy stabil keretünk legyen. Bagó Gábor edző személyében olyan szakember irányítja a szakmai munkát, akinek a kisujjában van a sportág. Konkrét célt nem tűztünk a csapat elé, de a felsőházat elérhetőnek tartom. A következő bajnoki idényre már tűzhetünk ki komolyabb célokat is. A női NB I-es bajnokságban kiegyenlítettek az erőviszonyok. A csapatok tudnak nyerni a másik otthonában is. Idáig hullámzó a csapatunk teljesítménye. Tavaly kis híján bekerültünk a felsőházba. Idén is harcban leszünk a felsőházi szereplésért, ha mégsem sikerül, a bent maradással nem lehet gondunk.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates