Gáspár Dávid optimista.


Az elmúlt idényben a hetedik helyen végzett az élvonalban a ZTE NKK női kosárlabdacsapata. Az idényt követően alapos változáson esett át a csapat játékoskerete. Nem csoda, hogy Gáspár Dávid vezetőedző együttese meglehetően hamar kezdte el a felkészülést.


gaspar david11- Szeptember 30-án kezdődik a bajnokság, nem érzem, hogy túl korán kezdenénk el a felkészülést - vélekedett Gáspár Dávid. – Sok a fiatal játékos a keretben, azért is fontos, hogy szervezett keretek között készüljenek, az egyéni felkészülés lehetőségé helyett. Másik fontos tényező, hogy a fokozatosságot szeretném betartani, elkerülve a sérüléseket. Az első hetekben kisebb terhelést kapnak a lányok, fokozatosan keményednek az edzések.


- A légiósok mikor csatlakoznak a kerethez?


- Szeptember elsején. Elvárom tőlük, hogy profi játékosok lévén megfelelő fizikai állapotban érkezzenek a csapathoz.


- Két fiatal játékossal bővült még keretük. Zalaegerszegen tanul két soproni nevelés, ők ingyen érkeznek?


- Az átigazolási szabály értelmében Liska Nikolett és Varga Kamilla ingyen érkezik hozzánk. Tehetségesek, de még nem ütik meg NB I A-csoportjának szintjét. Az edzésmunkát mindenképpen segítik, a többi természetesen rajtuk múlik.


- Miként zajlik a ZTE felkészülése?


- Az első két héten nekem a korosztályos válogatottnál lesz elfoglaltságom. Ekkor Adrovicz Béla erőnléti edző és Horváth Zsófia másodedző irányításával készülnek a lányok. Először a fizikai alapokat szerzik meg Béla segítségével. Zsófinál a labdának lesz nagyobb szerepe. Az elején kapnak nagyobb terhelést a csapat tagjai, amiből fokozatosan visszaveszünk, és jön a formába hozás időszaka.


- Bekapcsolódik a magyar korosztályos női válogatott felkészítésébe. Szakmai fejlődése szempontjából biztosan sokat jelent, hogy a női kosárlabda két jelentős egyéniségével dolgozhat majd együtt..


- Csak tanulhatok Balogh Judittól és Iványi Dalmától. Mindketten kiváló játékosok voltak, edzőnek sem utolsók. Mindenképpen profitálhatok ebből.


- Mik az elképzelései az idei szezonra?


- Szeretnénk előbbre lépni a hetedik helyről, hogy ez megvalósul, vagy sem, más kérdés. Kétségtelen, hogy több csapat jól erősített, de sok jó játékos még nem alkot jó csapatot. Nálunk is a légiósokat beleszámítva sokan távoztak, az érkezők száma sem csekély. A ZTE-nél is új csapatot építünk. Tervünk, hogy egy szintet lépjünk feljebb. Meglátjuk sikerül-e? Mindenesetre optimista vagyok.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates