Nyomtatás

KSI SE – Kanizsa Vízilabda 9-10 (4-1, 2-2, 1-5, 2-2).

OB I-es férfi vízilabda osztályozó, 2. mérkőzés. Budapest, 1200 néző. Vezette: Rubos, Csanádi.


Kanizsa: Leposa – Salamon A. 1, Dobay G. 3, Balli, Simon A. 1, Hőna 1, Major. Csere: Bendes (kapus), Rábavölgyi 2, Vadovics 1, Szilvasán P. 1, Mocsári, Dobay P. Edző: Ludányi Kadosa.

A vízilabda osztályozó Hajós uszodában megrendezett, második találkozóján is nagyszerű hangulatban játszottak a csapatok. Kezdetben úgy tűnt, a Kanizsa ott folytatja, ahol az első, vesztes találkozóján abbahagyta: a KSI már 4-1-re is elhúzott úgy, hogy 3-0-s vezetésük után szépített Dobay Gergely. A hátrány csökkentése szempontjából a második negyed sem sikerült jobban a kanizsaiaknak, nagyszünet után viszont nagyot fordult a találkozó menete.

Ahogy a szakportálok is fogalmaztak: a Kanizsa akkor bizonyította, hogy megérett az OB I-es tagságra, Ludányi Kadosa legénysége nem csupán hátul szedte össze magát, hanem támadásban is megállíthatatlan volt. Hőna Dávid centergólját Simon Adrián fórgólja és Vadovics Ákos akcióból született találata követte, a 21. percben pedig 6-6-ra álltak a felek. Mi több, Dobay újra gólt jegyzett (7-6 ide) és összesítésben is csak egy gólra állt az összesítésbeli egyenlítés.

Ugyan volt ezt követően még egy gólváltás, de az óriási izgalmak a negyedik negyedre maradtak. Abban a nagyot küzdő kanizsaiak Rábavölgyi Zsombor vezérletével már 10-7-re is vezettek, s jobban is álltak összesítésben. A sportiskolások azonban felzárkóztak és mivel nagy izgalmak közepette az eredmény már nem változott, a 10-9-es Kanizsa-siker a fővárosiak OB I-es tagságát jelentette.

A csapatoknak Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke adta át az érmeket.

- Kicsit belealudtunk az elején a mérkőzésbe – nyilatkozta a kanizsaiak edzője, Ludányi Kadosa. - Az első két negyedben teljesen az ellenkezőjét csinálták a fiúk, mint amit megbeszéltünk. Ilyen hátrányból felállni a KSI ellen nagyon nehéz. Nekünk ez sikerült. Talán egy pár percig meg is volt a meccs, vezettünk három góllal, de több kulcsjátékosunk elhagyta a medenceteret ilyen-olyan oknál fogva. Nagyon nehéz volt a végét tartani és sajnos nem is sikerült.

A továbbiakról is tett említést a szakember.

- A jövőnkkel kapcsolatban annyit, hogy ez nem rajtunk múlik, elég nehéz helyzetben vagyunk. Sok mindent tudnék itt elmondani a körülményekről - nem a miénkről, hanem a vízilabdáéról. Ha a bajnokságot az szolgálja, hogy az a csapat, akitől mi ma összesítésben kikaptunk, nem játszik jövőre az OB1-ben , szíve-lelke legyen ennek arra, aki így döntött. (Ludányi Kadosa itt arra céloz, hogy a KSI nem a szombati keretével lesz OB1-es, mert a csapatból sokan máshol folytatják - a szerk.) Mi további erősítéseket hajtottunk volna végre, komoly OB I-es játékosállománnyal rendelkeztünk volna jövőre. Nem kaptuk meg ezt a lehetőséget. Éljen a KSI ezzel a lehetőséggel, gratulálok nekik.

A vízilabda OB I-be jutott: KSI, 20-19-es összesítéssel.