Bedo BenedekBenedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó halála sokkolta a sportvilágot, ugyanakkor talán kevesen tudják, hogy szakvezetői pályafutása egy nagykanizsai pólós számára is komoly mérföldkővel bírt.

Bedo Benedek1

 


Benedek Tibort 2013 januárjában nevezték ki a magyar férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitányává és mint frissiben kinevezett szakember bizalmat szavazott például a Nagykanizsáról indult centernek, Bedő Krisztiánnak is. A 27 esztendős vízipólós a kanizsai kezdő évek után Kaposváron, majd a BVSC-nél folytatta pályafutását, aztán 2013 nyarának elején a friss bajnok ZF-Eger gárdájához igazolt. Krisztián bő másfél hónappal később már világbajnoknak vallotta magát, Benedek Tibor kezei alatt.


- Először is felfoghatatlan, ami történt – kezdte Bedő Krisztián. - Szorgalma sokunknak példa lehetett, hogy kitartó munkával igenis sokra lehet vinni. Tibi a húsz százaléknyi tehetségéhez nyolcvanat tett hozzá a szorgalmával. Emberileg csak a legjobbakat mondhatom róla és olyan példa nélküli edző volt, aki a fizikális felkészítés mellett a mentális oldalra is nagyfigyelmet fordított. Tényleg csak azt mondhatom, rengeteget köszönhetek neki, ha ő nincs, én sem tartok ott, ahol most...


Krisztián a napokban igazolt a Vasas SC-hez egy néhány hónapos időszakot felölelő franciaországi légióskodása után.

 

A kép a 2013-as barcelonai vb-n készült

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates