Kanizsa VSE (1.) – Dunakanyar Waterpolo (8.) 19-14 (6-3, 2-6, 6-1, 5-4).

OB I B férfi vízilabda-mérkőzés, felsőházi rájátszás, 1. forduló. Nagykanizsa, 60 néző. Vezette: Nové, Juhász G.

Kanizsa: Pelle - Salamon 5, Francsics, Dobay G. 5, Balli, Dobay P., Mocsári 1. Csere: Kovács Á. 1, Hertzka 3, Szilágyi 2, Knézy 1, Horváth B., Fodor 1. Edző: Ludányi Kadosa.

Bár a leányfalui központú Dunakanyar a felsőházi rájátszásba pont nélkül fordult, tudták a nagykanizsaiak, hogy nem néznek egyszerű feladat elé. S így is lett, bár az első negyed nem indult rosszul, hiszen Ludányi Kadosa legénysége 4-0-ra is elhúzott.

A második nyolc percben rémálomszerűen alakult minden, hiszen 6-3-ről egyszeriben 6-8 lett az állás a vendégek javára, sőt két negyed után „összesítésben” is vezettek a dunakanyariak. Ekkor a vendéglátók megemberelték magukat és ők produkáltak egy remek szériát, hogy az utolsó felvonásra már biztos vezetésük tudatában forduljanak. A végén még egy hosszú hajrával próbálkozott a vendég együttes, de a házigazdák visszaverték ezt és három pont megszerzésével nyitottak a felsőházban.

Edzői értékelés:

Ludányi Kadosa: „Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű a találkozó és ez be is igazolódott. A felsőházban valóban most kezdődött el a játék, ezért is van nagy értéke minden egyes megszerzett győzelemnek. Nagyon bekezdtünk, aztán volt egy másfél negyednyi időszak, amikor beblokkoltunk. Kihevertük és ha a lőtt góljaink számát nézzük, nem lehet okunk a panaszra, azért ez a felsőházban nem olyan rossz, meg aztán volt már tempó is játékunkban, ami szintén pozitív dolog.”

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates