Kanizsa VSE (1.) – Bp. Honvéd SE II (6.) 15-9 (3-1, 2-3, 4-1, 6-4).

OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés, 18. forduló. Nagykanizsa, 70 néző. Vezette: Füzesi, Tóth I.

Kanizsa: Pelle – Vadovics 2, Salamon, Balli 1, Francsics 1, Dobay G. 4, Dobay P. Csere: Varga D. (kapus), Hertzka 1, Szilágyi 2, Mocsári, Kaszper dr., Horváth B. 1, Knézy 3. Edző: Ludányi Kadosa.

A kanizsaiak csoportjuk biztos elsőjeként szállhattak vízbe a Honvéd ellen a vízilabda OB I B-ben és talán éppen ezért nem a végletekig kihegyezett koncentrációvak kezdtek. A harmadik negyedtől aztán minden a helyére került, a hazaiak kicsit megnyomták a végét, mellyel már a teljesen biztos győzelem is meglett.

Ludányi Kadosa együttese 18 mérkőzésen 17 győzelmet aratott, mindössze egy vereséget szenvedett és következhet a dél-zalai gárda számára a második vonal felsőházi rájátszása. A felsőházban az úgymond nyugati és keleti versengés négy-négy legjobb csapata folytatja, így a KVSE előtt is még nyolc bajnoki mindenképpen áll. Mi több, a kanizsaiak igencsak jó pozícióból kezdenek.

- A rájátszást az első helyről kezdjük, mivel az alapszakasz végére kiderült, hogy a Neptun elleni botlásunkat nem is visszük magunkkal, hiszen a fővárosiak kikerültek csoportunk első négy helyezettje közül, vagyis 18 ponttal rajtolhatunk – vázolta a kialakult helyzetet a kanizsaiak edzője, Ludányi Kadosa.

- Már ez elkönyvelhető egyfajta előnynek?

- Mindenképpen. Mentális alapon vizsgálva így meccseinknek nem kizárólag élet-halál kérdésként kell nekifutnunk, bár azt tegyük hozzá, a BVSC II két, a Szeged pedig hat pont lemaradással követ minket. Lehet, hogy leginkább a dél-alföldiekre kell odafigyelnünk, de a Vasas II is nagyon kemény ellenfél lehet. A feladat számunkra idén is adott, vagyis a felsőházban is az élen zárni, mivel azt nem szeretnénk, ami tavaly is történt, hogy következzen még egy osztályozós párharc.

A felsőház küzdelmei már a hétvégén kezdődnek, március 30-án, szombaton 11 órától a Kanizsa VSE a Dunakanyar Waterpolo csapatát fogadja.

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates