Nyomtatás

A BENU fiú serdülő vízilabda ob B csoportjában a 9. fordulójában a Kanizsa VSE hazai környezetben második helyezettként az idáig még száz százalékos teljesítménnyel listavezető Honvéd Utánpótlás Vizilabda Klub SE II csapatát fogadta.


Kanizsa Vízilabda SE (1.) - Honvéd II (2.) 12-4 (3-2, 3-1, 3-1, 3-0)

Kanizsa: Varga D. - Mező 4, Pécsi 1, Krihó 1, Ziegler 1, Varga Z., Csarankó 1. Csere: Tuboly (kapus), Rózsahegyi, Lekics 1, Szirtes 2, Mándli 1, Lőrinc, Varga Á. Edző: Simonka Ferenc, Sallai Csanád.

- Ősszel 10-8-as vereséget szenvedtünk a Kőér utcában, ezért hazai medencében szerettünk volna visszavágni az első helyen álló Honvédnak – fogalmazott Simonka Ferenc, a KVSE trénere. - Az első negyed elején elkövettünk két súlyos hibát védekezésben, de utána rendezni tudtuk a sorainkat és a játékrész végén már nálunk volt az előny. Néha már a sportszerűség határát súrolta a vendégek játéka, de ez sem zökkentette ki csapatunkat a ritmusából és egyre magabiztosabban pólózva további gólokkal terheltük meg a Honvéd kapuját. Végül talán a vártnál nagyobb különbséggel nyertünk, ennek köszönhetően át is vettük a vezetést a tabellán. Sok jó teljesítményt láttunk együttesünk soraiban, de Varga Dániel kapusteljesítménye kimagaslott a mezőnyből.

A kanizsaiak az elmúlt hétvégén a 10. forduló keretében aztán Budafokra látogattak, ahol a táblázat hatodik helyén álló Budafóka SE-vel mérkőztek. A dél-zalaiak semmit sem bíztak a véletlenre és 18-9-re győztek, meg is tartva ezzel vezető helyüket.

x x x

A DVL ifjúsági bajnokság keretén belül a Kanizsa Vízilabda SE legutóbb a Szekszárdi VK és a Pápai SE csapatát fogadta.

Simonka Ferenc gárdája veretlenül, egyben a táblázat élén állva fogadta ellenfeleit és a kanizsai ifjú vízilabdázók ezúttal is kitettek magukért, hiszen mindkét meccsüket nyerték, így már nyolc nyert találkozót számlálnak szezonjukban - százszázalékos mérleggel.

DVL vízilabda ifjúsági bajnokság, A csoport:

Kanizsa Vízilabda SE - Szekszárdi VK 36-5.

Kanizsa: Tuboly - Horváth 3, Kovács 6, Gadányi 7, Vlaszák 5, Vékási 1, Csarankó 1. Csere: Veres (kapus), Lekics 3, Mező 5, Pécsi 2, Szirtes 2, Krihó 1, Varga Z. Edző: Simonka Ferenc.

Kanizsa Vízilabda SE - Pápai SE 23-7.

Kanizsa: Tuboly - Horváth 1, Kovács 4, Vlaszák 4, Vékási, Ziegler 2, Mándli 1. Csere: Veres (kapus), Lekics 5, Mező 1, Pécsi 2, Szirtes 1, Krihó 1, Varga Z. 1. Edző: Simonka Ferenc.

- Két mérkőzés, két nagyarányú győzelem – összegzett a kanizsaiak trénere. - Külön pozitívum, hogy elejétől a végéig komolyan vettük a meccseket a gyengébb játékerőt képviselő ellenfeleink ellen..