A jövő hétvégén rajtoló OB I B-s vízilabda-bajnokság jegyében szervezett felkészülési tornát a Kanizsa VSE, melyen a házigazda meg is szerezte az első helyet.


A kanizsaiak a négycsapatos tornán rögtön kezdték is a körmérkőzéses lebonyolítást, amikor is a BVSC II-vel mérkőztek és Ludányi Kadosa tanítványai nyertek is 14-12-re. A KVSE aztán az YBL WPC ellen is jobbnak bizonyult (10-8), majd a kupa második napján 19-8-ra kikapott a tavaly még OB I-es Szegedi VE legénységétől. Mivel a szegediek az első játéknapon két döntetlent értek el, így a nagykanizsaiak nyerték a tornát 6 megszerzett pontjukkal.


A meccssorozat további eredményei: Szeged – YBL 8-8, BVSC II – Szeged 13-13, YBL – BVSC II 9-15. A kanizsai torna végeredménye: 1. KVSE 6 pont, 2. Szegedi VE 5, 3. BVSC-Zugló II 4, 4. YBL 1.


A kupa gólkirályi címét Boros Tamás (Szeged) gyűjtötte be.


- Tökéletes felkészülési program volt a kupa a bajnokságra, már csupán azért is, mivel tulajdonképpen már szombaton megnyertük a tornát – mondta el akanizsai vízilabda találkozókról véleményét Ludányi Kadosa, a KVSE edzője. - Nem titok, az első nap után el a srácok lazíthattak egy kicsit, a vasárnapi meccs ezért nem nézett ki olyan jól, ráadásul volt azért három sérültünk és egy hiányzónk is. Az OB I B-re készülvén ez a három találkozó jól jött és azt se feledjük, hogy a következő hétvégén rajtoló bajnoki pontvadászatban rögtön rangadóval kezdünk, hiszen az YBL-lel mérkőzhetünk.

A vendégek sem voltak elégedetlenek a kétnapos erőfelmérővel, erről egy dél-alföldivélemény is árulkodott.


- Alapvetően nem sikerült rosszul számunkra sem a torna, hiszen két döntetlenünk mellett egy győzelmet is bezsebeltünk – fogalmazott a szegedi játékosok részéről Lihotzky Donát. - Egy biztos, a nemsokára rajtoló szezonban nincs kizárva, hogy még visszatérünk Kanizsára bajnokit vívni, hiszen nekünk is eltökélt szándékunk, hogy a felsőházi rájátszás során kiharcoljuk az OB I-be történő visszajutást.

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates