UVSE - Kanizsa VSE 15-12 (2-5, 5-2, 5-3, 3-2)

Vízilabda OB I-es osztályozó, első mérkőzés. Budapest, Hajós-uszoda, 100 néző. Vezette: Mucskai, Kovács Cs. Tamás.


Kanizsa: Pelle - Salamon 3, Bicskei 2, Dobay G. 3, Balli, Kaszper G., Kéri 1. Csere: Vadovics, Dobay P., Szilvasán 2, Mocsári, Horváth B. 1, Páncsics, Szilágyi. Edző: Ludányi Kadosa.


Az osztályozó első mérkőzésének első negyedében a kanizsaiak valósággal begyújtották a rakétákat, az OB I 15. helyezett együttese csak a második negyedben tudta rendezni sorait, igaz, azt követően gyakorlatilag kezdődött minden a kezdési kiindulástól. A harmadik és negyedik felvonást ugyan behúzta a vendéglátó legénység, de nagy különbség nem mutatkozott a két alakulat között. Így következhetett a másnapi, nagykanizsai visszavágó.


Kanizsa VSE – UVSE 12-10 (2-3, 2-2, 4-3, 1-1, 3-1)

Vízilabda OB I-es osztályozó, második mérkőzés. Nagykanizsa, 200 néző. Vezette: Marnitz, Rubos.

Kanizsa: Pelle - Salamon 4, Bicskei 3, Dobay G. 3, Balli 1, Kaszper, Kéri. Csere: Vadovics, Dobay P., Szilvasán, Mocsári, Páncsics, Szilágyi 1. Edző: Ludányi Kadosa.


Remek hangulatban, szépszámú közönség előtt kezdtek a csapatok, ezért még az uszodán kívül is jól lehetett érzékelni, mikor is dob gólt a hazai együttes. Kiélezett csatározás folyt a medencében, s inkább az UVSE rutinja látszott dönteni, a hazaiak azonban nem hagyták magukat, szívós és kemény játékukkal még a vezetést is átvették. A fővárosiak ugyan végig a nyomukban maradtak, sőt a vezetést is visszavették, az utolsó játékrészben azonban Pelle Balázs nagyokat fogott, majd csapata kiharcolta az egyenlítést a négyszer nyolc perc végén.

Következhettek az ötméteresek, melyekkel győzött a Kanizsa VSE.


Értékelés:

 

Ludányi Kadosa: „Igazán nagyszerű hangulatban játszottunk az UVSE-vel pazar meccset, melyet aztán nagy fordulatokkal övezve tudtunk megnyerni. Most már úgy vagyunk vele, miért ne sikerülhetne idegenben is győznünk, hiszen az első összecsapáson sem játszottunk alárendelt szerepet.


Rég tapasztalt hangulatban volt része azoknak, akik vasárnap kilátogattak a a Kanizsa VSE – UVSE férfi vízilabda OB I-es osztályozó mérkőzésre, mely a párharc második felvonása volt a sorban. Az egyik fél két győzelméig tartó párharcban lesz még tehát egy fővárosi ranevú, melyet június 24-én rendeznek a Hajósban.


- Úgy vélem, az együttes bizonyította, hogy Kanizsán a vízilabda is meg tudja mozgatni a sportkedvelő közvéleményt, lévén az utánpótláskorú fiataljainkkal együtt szép számban voltak jelen a mérkőzésen – mondta el Balázs László, a KVSE elnöke – Ezen is fellelkesülve, a szurkolók elkísérhetik csapatunkat a harmadik találkozóra is, mivel terveink szerint indulna velük busz vasárnap 13 órakor a Margitszigetre.

A nagykanizsaiak a reményeiket bátran alapozhatják arra, hogy a zalai összecsapáson inkább a vendégek szakmai stábja tűnt időnként szerfölött idegesnek, míg a meccs után Benedek Tibor, az UVSE szakmai igazgatója sem lehetett kimondottan jó kedvében, bosszúságát ugyanis az uszoda körül sétálgatva igyekezett csillapítani.

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates