MAFC „111” (13.) - Kanizsa Vízilabda SE (9.) 8-9 (3-5, 0-0, 2-2, 3-2).

OB I B-s férfi vízilabda-mérkőzés, rájátszás a 9-14. helyért, 1. forduló. Budapest, 30 néző. Vezette: Homonnai, Besenyei.

 

Kanizsa: Pelle - Bakó 2, Kaszper dr. 3, Cserdi 2, Albert 1, Szepesi 1, Kéri. Csere: Kiss Cs. (kapus), Virt M., Molnár D., Skriba, Gulyás dr. Edző: Simonka Ferenc.

MAFC az alapszakaszban hazai környezetben veszélyes ellenfél, így a Kanizsa VSE-re sem várt egyszerű találkozó. Ráadásul a meccs előtt derült ki, hogy a vendégeknél Klie Ferenc sérülés miatt nem tud vízbe szállni.

Jól kezdett a KVSE, Cserdi István és Albert Barnabás akciógóljaival kétgólos vezetést szerzett, majd Szepesi Bence büntetőt hibázott. Emberelőnyös találatokkal egyenlített a MAFC és ezt követően mindkét csapat a támadásokra helyezte a hangsúlyt. A védekezésekbe mindkét oldalon sok hiba csúszott. Cserdi fórból szerzett góljával újra a Kanizsa VSE-nél volt az előny, de a MAFC egyenlített. A negyed vége ismét a Simonka Ferenc együtteséé volt, előbb Bakó Csaba majd Szepesi értékesítette gólhelyzetét.

A gólokban gazdag első játékrész után a küzdelem dominált a másodikban és páros kiállítások tarkították a negyedet. A harmadik nyolc percben Bakó és Kaszper Gábor akciógóljaira a MAFC mindkétszer válaszolni tudott. A záró negyedben kellett ismét Kaszper gólja, de a hazaiak tapadtak ellenfelükre. Az utolsó percre is maradtak izgalmak, először a Albertet állították ki végleg cserével, majd Kaszper ismét beköszönt - büntetőből (7-9). A vége előtt fél perccel 8-9 lett az állás, s ugyan a kanizsaiak kaptak még egy időn túli ötméterest, ekkor már az is belefért, hogy azt kihagyják.

Edzői mérleg:

Simonka Ferenc: "A végén is zajlottak történések, ezért is értékes a megszerzett győzelem."

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates