Angyalföldi Sportiskola DSE (3.) - Kanizsa VSE (5.) 19-9 (4-3, 3-2, 4-2, 8-2).

OB I B B-csoport férfi vízilabda-mérkőzés, 17. forduló. Budapest, 50 néző. Vezette: Füzesi, Kovács S.


Kanizsa: Pelle - Bakó, Klie, Albert 1, Kis Zs., Kaszper dr. 2, Szepesi 3. Csere: Virt M. 1, Gulyás 1, Kéri 1, Molnár D., Skriba. Edző: Simonka Ferenc.

A kanizsai OB I B-s vízilabdázók azzal a tudattal szállhattak vízbe a fővárosban, hogy az előző fordulóban eldőlt, nem kerülhetnek a felsőház mezőnyébe, míg a hazaiak a csoport harmadik helyén álltak. Az esélyek tehát egyértelműen a vendéglátók mellett szóltak, ez persze nem jelentette azt, hogy a dél-zalaiak eleve feladták volna a budapesti mérkőzést. Egyébként már az őszi kanizsai találkozón is kiderült az, hogy az ASI-val nehéz elbánni, hiszen a KVSE 10-10-re végzett velük.


A találkozó elején 2-0-val kezdett az Angyalföld, ezt azonban Albert Barnabás és Szepesi Bence kiegyenlítette, ahogy 3-2 után Virt Mátyás egalizált. A második negyednek egygólos hátrányból vágtak neki Simonka Ferenc tanítványai, de Szepesi és Kéri Péter góljaival a vezetést is átvették.

Akkor azonban történt egy kevésbé szokványos dolog, nevezetesen Pelle Balázs hálóőrt úgy állították ki végleg, hogy a nagykanizsaiaknak nem volt cserekapusuk, így mezőnyjátékos állhatott a ketrec elé.A hazaiak pedig ezt maximálisan kihasználták és produkáltak egy olyan sorozatot, melynek során hatszor voltak eredményesek, miközben egyet sem kaptak. Ekkor már javában a harmadik felvonásban jártak a felek, az ASI gyakorlatilag teljes mértékben kontrollálta a meccs menetét.

Az utolsó nyolc perc már inkább volt erődemonstráció az angyalföldiek részéről, hiszen nyolcat dobtak úgy, hogy mindössze két gólt kaptak és vették biztosan a mérkőzést.


Edzői mérleg:


Simonka Ferenc: "Úgy érzem, 6-5-ös hazai vezetésnél Pelle kiállítása után valami egész más kezdődött, azt szakmailag értékelni nincs túl sok értelme..."

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates