Neptun VSC (1.) - Kanizsa Vízilabda SE (5.) 11-6 (3-2, 2-1, 1-1, 5-2).

OB I B B-csoport férfi vízilabda-mérkőzés, 13. forduló. Budapest, Hajós-uszoda, 50 néző. Vezette: Pásztor, Besenyei.

Kanizsa: Pelle - Kaszper dr. 2, Kéri 2, Cserdi, Bakó, Szepesi, Albert 1. Csere: Kiss Cs. (kapus), Kis Zs., Skriba, Molnár D., Virt M., Klie, Rábavölgyi. Edző: Simonka Ferenc.


A csoport egyik favoritja, a Neptun VSC ellen kezdte a tavaszi szezont a KVSE, s mivel az ősszel hazai környezetben is vereséget szenvedett ellenfelétől, idegenben sem ígérkezett egyszerűnek számukra a találkozó. A dél-zalaiaknak a felsőházba kerülés szempontjából is fontos volt, hogy pontot, pontokat szerezzenek.


Jól is kezdték a meccset, hiszen az új igazolás Albert Barnabás révén megszerezték a vezetést, de már akkor sem tartották könnyen a nagykanizsaiak a vendéglátók centerét, amit a Neptun ki is használt. A második negyedben a Kanizsa VSE négy emberelőnyéből csak egyet sikerült értékesítenie, így tovább tudta növelni előnyét a fővárosi csapat.


A harmadik nyolc percben többször is közelebb kerülhettek volna Simonka Ferenc tanítványai a hazaiakhoz, de a befejezéseik rosszul sikerültek, mivel kevés volt a kaput eltaláló lövésük és csak büntetőből tudtak betalálni. A záró játékrészben négy támadó hibát fújtak ellenük, így pedig nehézkessé vált támadójátékuk, amit a fővárosiak aztán ki is használtak.


Edzői mérleg:


Simonka Ferenc: "Ahogy lenni szokott, a nagy akarásnak nyögés lett a vége, hiszen mentünk fejetlenül előre, amit kíméletlenül megbüntetett a Neptun. A vereséggel távolodni látszik a felsőház, bár nem reménytelen a helyzetünk, ugyanakkor már a szerencsére is szükség lesz, hogy a négybe kerüljünk."

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates