Bakos György előre tekint.

Több éven át nagyszerűen szerepelt a teniszezők Szuper Ligájában a ZTE női csapata. A 2016-os idényben azonban már nem nevezett a legjobbak közé. A változásokról, a tervekről Bakos György vezetőedzőt kérdeztük.

- Az idei év februárjában a klubnál választások történtek, új lett a vezetés - tekintett vissza az idei évkezdésre Bakos György. - Az új vezetés az önkormányzattal és velem is egyeztetve hozott szakmai döntést. Igaz, van nekünk egy jó szuperligás csapatunk, amely az elmúlt két évben remek eredményeket ért el, a klub irányítói a város vezetésével karöltve mégis a változásokra szavaztak. Az új szakmai koncepció lényege, hogy a teniszt tömegesítsük és már az óvodákban kezdjük meg a sportág utánpótlásának a szervezését. Azaz minél több gyerekkel kedveltessük meg a teniszt. A felnövő gyerekekből pedig idővel legyen ismét egy profi csapatunk. Az elmúlt két évben remekül teljesítő játékosoknak megköszöntük az eredményes játékot, a jó szereplést a ZTE színeiben. Jó hangulatban köszöntünk el, akadt olyan játékos, aki azzal búcsúzott, hogyha pár év múlva ismét csapatbajnokságban szerepelünk, szívesen játszik nálunk.

- A kezdetektől ott volt a most gyakorlatilag megszűnt szuperligás csapat mellett... Nem fáj kicsit a szíve?

- Az OB II-ből indulva jutottunk el az SZL-ig. Rengeteget dolgozva értük el a sikereket. A saját nevelésű játékosok és a Szuper Liga miatt ide került profi teniszezők remek csapatot alkottak. Természetes, hogy fáj az ember szíve, de fegyelmezetten tudomásul vettem a vezetés döntését. Az új szakmai koncepció újabb kihívást jelent. Újra felépíteni egy csapatot, szép feladat lesz. Azt szeretnénk, hogy először is minél többen kedveljék meg a teniszt, minél több gyerekből tudjuk kiválasztani a legjobbakat.

tenisz15.07.02a

                                                        Bakos György még a Szuper Ligás csapattal

- Akkor jó pár évig az utánpótlás nevelése lesz az előtérben a ZTE TK-nál...

- Vannak még versenyzőink a magasabb korcsoportokban, nálunk edzenek, korosztályos versenyeken indulnak. A fő célunk azonban mégis utánpótlás-nevelés. Már működött nálunk előbb is az óvodás, iskolai tenisz. A tervek szerint októbertől mintegy 300 gyerek ismerkedik meg a sportággal.

- A ZTE-t mindig is vidéki fellegvárként emlegették. Nem került veszélybe ezzel a lépéssel az egerszegi tenisz kedvező megítélése?

- Nem. A Magyar Tenisz Szövetség is támogatja lépésünket, mintegy régiós központban neveljük majd a gyerekeket. Azon kell dolgoznunk az elkövetkező két-három évben, hogy eredményeket mutassunk fel. Nem a kifejezett eredményesség, hanem a tömegesítés terén, amiből idővel ismét kinőhet egy szuperligás csapat. Két korosztályos tenisz versenyt rendeztünk már, amelyen sokan indultak és gyermekeink jól szerepeltek. Egyedül mi kaptunk két versenyt az országos szövetségtől, ami biztató.

- Lesz egy újabb Bakos-korszak?

- Csak remélem, ehhez az kell, hogy minél többen teniszezzenek és minőségi edzőkkel bővíteni tudjuk a ZTE szakembergárdáját. Megítélésem szerint csak csapatban érhetünk el sikereket.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates