Előre tekintenek a ZTK FMVas-nál

 

Címvédőként érkezett a világkupára a ZTK FMVas férfi szuperligás tekecsapata. Az ismétlés nem sikerült, de ezt senki nem is várta az együttestől. A zalaiaktól ezúttal elpártolt a szerencse, egy fán múlott a négy közé jutásuk, végül az ötödik helyen zártak.


FeherLaszlo– Előzetes tervek alapján a négy közé jutás volt a célunk –hangoztatta Fehér László edző. – Fináléba kerülésünk egy fán múlott. Miért történt így? Ezen már nem rágódunk. Nem volt szerencsénk, csak a Fortunára azonban nem lehet mindent fogni. Nagyon erős mezőny gyűlt össze, nagyon jó minőségű pályán. A hazai csapat megérdemelten nyerte el a kupát.


- Az előcsatározások során hosszú ideig továbbjutó helyen álltak, egykori játékosuk, utolós dobásával az olasz színekben versenyző Kiss Tamás búcsúztatta a ZTK-t…


- Nem haragszunk rá, profi tekéző, tette a dolgát. Jobb lett volna, ha előbb eldől a továbbjutás, így azért bosszantó számunkra, hogy az mindössze egy fán múlott . Nehezebben emésztettük meg a történteket, de sportemberek vagyunk, tudomásul vettük, hogy nem játszunk döntőt. A négyes döntőbeli csapatoknál a horvátokat kivéve, akik hazai pályán játszottak, mindegyiknél két-három profi tekéző játszik. Jobbak a körülményeik, ami az esetek többségében azért kijön. Nem tartom kudarcnak az ötödik helyet, a 3786 fás teljesítményünk nemzetközi szinten jónak mondható. Amíg itthon játékosaim 600 fáért küzdenek, nemzetközi szinten már kevés a 600-620 fás teljesítmény.


- Mi profitálnak a vk-szereplésből?


- Előre tekintünk. Jön a Bajnokok Ligája. A sorsolás rövidesen elkészül, az is elképzelhető. hogy Kiss Tamásék, vagy a Szeged ellen lépünk pályára. Nem lesz könnyű feladat, de mindent megteszünk, hogy ott legyünk a négyes döntőjen. Egy biztos, a mi hazai pályánk egy nehéz pálya, ezt kell kihasználnunk az ellenfelekkel szemben. Annak fontos szerepe lesz, hogy Egerszegen mindig jelentősebb különbséggel nyerjünk. Jellemző, hogy kint 300 fával dobtuk túl a hazai legjobbunkat, ami nem kevés. A hazai bajnokságról annyit, az kicsit zűrzavarosan alakult számunkra, az új versenykiírás miatt. Biztos ez is belejátszott szereplésünkbe. Nem tehetünk mást, a hazai Szuper Ligában tudomásul vesszük az új versenykiírást és az új formában is szeretnénk megvédeni bajnoki címünket.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates