Az utánpótlás nevelése a ZTE TK-nál.

 

Jó három éve a ZTE Tenisz Klub-nál új vezetőséget választottak. Az új irányítók az utánpótlás nevelésére fektették a fő hangsúlyt. Ennek első eredményei nemrég már megmutatkoztak a klubnál. Bakos György edzővel beszélgettünk, aki már vezetőségváltás előtt is irányította a szakmai munkát.


Bakos– Nagyon szép eredményeket értek el a Szuper Ligában szereplő női csapattal. Nem fáj önnek, hogy a váltással a csapat gyakorlatilag megszűnt?


– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem fáj –hangoztatta Bakos György. – Több éves munka eredményeként jutottunk el a csúcsra. Feljutottunk a lányokkal a legjobbak közé. Ott először negyedikek, harmadikok végül másodikak lettünk. A végén csak egy csapat volt nálunk jobb, az MTK, ahol a magyar női tenisz elitje játszott. Velük játszottunk döntőt. Az ezüstérmünk után jött a váltás. Remélem, hogy a jövő bebizonyítja, jó döntés volt. Tudtam azonosulni az új feladattal is.


– Az új eredmények már jelentkeznek?


- Három éve a klub irányítóinak az volt a célja, hogy a fiatalokra, azon belül is az utánpótlásra építsük a jövőnket. Felépítettünk egy iskolai teniszoktatási rendszert. Elmegyünk a tanintézményekbe, és ott kezdjük el a sportág alapjainak oktatását. Azokból kerülnek a klubunkba a gyerekek. Nagyon jó fogadó közegre leltünk, októbertől áprilisig hetente öt testnevelés órán tartjuk a foglalkozásokat az iskolákban. Hévízen, és Keszthelyen is vannak már csoportjaink. Mintegy 500 gyerek vesz részt ezeken az edzéseken. Öt-hét éves korban kerülhetnek hozzánk, nálunk már kemény munka folyik. Három éves tevékenységünk első eredményei idén mutatkoztak meg. A 12 éves korosztályban egy kislány harmadik lett, egy 10 éves fiú a 12 évesek mezőnyében jutott fel az országos 32-es főtáblára. Az első igazi áttörésünk két-három év múlva következhet be, amikor már többen kikerülnek a rendszerből.


- Idővel lehet ismét jó felnőtt csapat a ZTE-nél, vagy ez csak álom?


– Nem az, nagy kérdés, hogy hány gyereket tudunk minőségi szintre eljuttatni. Nyilván ehhez fontos a szülői segítség is. A másik döntő kérdés, hogy az előrelépéshez meglesznek-e a megfelelő infrastrukturális lehetőségek? Fedett pályák, és így tovább, ahol minőségi oktatást lehet végezni.


- Egy sajtótájékoztató keretében már elhangzottak tervek, hogy megvalósulnak a fejlesztések…


- Csak annyit tudok róla, hogy folyamatosan tárgyalnak, de mélyebben nem szeretnék, ebbe bele menni. Ha megvalósulnak az elképzelések, nagy lehetőség nyílik meg az egerszegi tenisz előtt, egyelőre maradjunk ennyiben.

 

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates