Érmet szeretnének a ZTE férfi röplabdázói.

 

Második helyen fejezte be az alapszakaszt a ZTE NB II-es férfi röplabdacsapata. A Kaposvár élvonalbeli junior csapata biztosan lett első, az egerszegiek második helye sem forgott veszélyben.


DomokosLajos- Az idény elején nem gondoltuk, hogy ilyen jól sikerülhet az alapszakasz. Az ellenfeleket nem nagyon ismertük és nem tudhattuk, hogy az NB I-es juniorok, milyen játékerőt képviselnek majd – kezdte értékelését Domokos Lajos edző. – Várható volt a jó szereplésünk, az már kevésbé, hogy a többi csapatot, ilyen magabiztosan előzzük meg.


- A juniorok visszatérnek saját bajnokságukba, a rájátszásban mely csapatok lesznek az ellenfelek?


- A Szombathely, a Gödöllő, és az élvonalbeli Dunaújváros NB II-es csapata is. Azaz érdekes, hogy befejeződött az alapszakasz, de még csak találgatjuk a folytatást. Az országos szövetségben még nem született döntés. Három NB II-es csoport volt - Nyugat, Közép és Kelet - 4-5 NB II-es csapattal Ha marad a tavalyi szisztéma, akkor minden csoportban még játszanak egy kört a másodosztályú csapatok, és a csoportgyőztesek egy torna keretében mérkőznek meg az NB I-ért. Hangsúlyozni szeretném, közel sem biztos, hogy marad a tavalyi forma. Egy biztos, másodosztályú ellenfeleinket oda-vissza legyőztük. A kis tabellán torony magasan elsők vagyunk, ha az alapszakasz nagy tabellájáról folytatjuk, ott is jól állunk.


- A rájátszásban mi a tervük?


- Érmet szeretnénk szerezni a bajnokságban, akármilyen rendszerben folytatódik. Az NB II-es ellenfeleket oda-vissza vertük, még egy gyengébb rájátszásbeli szereplés esetén is oda érhetünk a dobogóra.


- Visszatérve az alapszakaszra, jó szereplés csapatérdem, vagy kellett hozzá jó egyéni teljesítmény is?


- Senkit nem szeretnék kiemelni. A játékosok közül mindenkinek volt jó és rosszabb mérkőzése. Csapatként jól funkcionáltunk, ennek köszönhetjük jó szereplésünket, aki pályára lépett igyekezett a tudása maximumát adni.


- Bár idősebb korátlagú a csapat, de a fiataloknak is játéklehetőséget biztosított. Éltek vele?


- Kijelenthetem, hogy lehetett rájuk számítani, nem okoztak csalódást, ami mindenképpen bíztató.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates