A behajtani tilos tábla sem jelentett akadályt.

 

A Zalakerámia ZTE KK - Egis Körmend kosárlabda-mérkőzés szünetében köszöntötték a 25 éve bajnoki címet nyert egerszegi csapat vezetőit, játékosait. Bár látszott rajtuk az elmúlt 25 év, a ritkább haj, egy kis pocak, a sportág szeretete a régi maradt.

 

Nagyon tudtak egymásnak örülni a játékosok és a vezetők. A sportág szeretete mellett rendkívül jó közösséget alkottak.

 

A parkettre szólították Farkas Sándor vezetőedzőt, Mindaugas Lekarauskas, Bodrogi Csaba, Farkas László, Kovács Attila, Földesi Attila, Gáll Tamás, Bencze Tamás, Szűcs Ervin, Borosnyai Szabolcs, Török Róbert, Varga István játékosokat, valamint, az elhunyt Polster Péter fiát, Attilát, aki szintén a ZTE-ben játszik. Ott voltak a vezetők: Varjasi Gábor, dr. Kardos Csaba, Németh István technikai vezető, valamint Boronyák Róbert gyúró. Az égből figyelte az ünnepséget dr. Tóth Sándor, a csapat orvosa. Az ünnepeltek a végén az egykori csatakiáltással búcsúztak a nézőktől.

 

koszontes4

 

- Mostani mérkőzés sok emléket idézett fel bennem a hajdani ZTE-Körmend rangadókból hangulatából - mondta Farkas Sándor. – Nagyon jól esett, hogy a vezetők nem feledkeztek el rólunk, és megemlékeztek a 25 éve megszerzett bajnoki címről. Annak is nagyon örülök, hogy az egykori csapatomból ilyen sokan eljöttek.

 

- Sokan hallottuk azt az anekdotát, hogy játékosai annyira bíztak önben, hogy a behajtani tilos utcán is végig mentek autóval...

 

- Megtörtént az eset, nem tagadom. Hobónak (Földesi Attila) mondtam, hogy soha nem leszünk bajnokok, ha téged zavar egy ilyen behajtani tilos tábla. Gondolkodás nélkül végig ment a Kosztolányi úton ellentétes irányban.

 

Megkérdeztük az érintett játékost is.

 

- Így történt, Sanyiban nagyon bíztunk, amit mondott, szent volt számunkra – emlékezett vissza Földesi Attila. – A kölcsönös bizalom volt a siker alapja. Mentségemre legyen szólva, az esetnél egyik elnökségi tagunk, nevezetesen a városi rendőrkapitány úr bent ült a kocsiban. Az akkori közösség más volt, mint a mostani. 10-12 magyar játékos nagy része zalai kötődéssel bírt, mellettük két kiváló litván légiósunk volt. Nagyon tudtunk egymásért küzdeni, nagyon jó közösséget alkottunk. Öröm volt ismét „pályára lépni”. A vezetőség minden évben találhatna okot a köszöntésre. Az ember ilyenkor visszafiatalodik, újból átéli az egykori történéseket.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates