„Jó lenne még mindig játszani”

 

Fényes játékos pályafutás áll Csatáné Balogh Beatrix mögött. Aktív kézilabdázóként a Dunaferr oszlopos tagjaként Bajnokok Ligáját, EHF Kupát, Európai Szuper Kupát nyert. Külföldi profi pályafutása során szerepelt az osztrák Hypo együttesében, ott is több trófeát begyűjtött. Játszott spanyol bajnokságban is. A magyar válogatott színeiben EB arany-, bronzérem, olimpiai ezüstérem szerepel szerepel eredménylistáján. Az egykori remek szélső manapság az NB II-es Egerszegi KK női csapatának vezetőedzője.


BaloghBea11- Eredményes játékos pályafutást mondhat magáénak. Nem érzi úgy, hogy kicsit elfelejtették a honi kézilabdában?


– Abszolút nem zavar, hogy a magyar kézilabdában nem kapok nagyobb szerepet. Kézilabdában ezen a szinten is lehet eredményeket elérni. Jelenleg Egerszegen dolgozom, nagyon szeretem az itteni munkámat. Engem nem zavar, hogy az NB II-ben kell ténykednem, tökéletesen megfelel számomra.


- Játékos pályafutása során sok trófeát, érmet begyűjtött. Van hiányérzete. Netán egy olimpiai aranyérem?


- Különösebb hiányérzetem nincsen, amit lehetett, azt elértem. Egyetlen dolog hiányzik, jó lenne még mindig kézilabdázni. Nagyon szerettem játszani. Nehéz volt megérnem, hogy az olimpiai ezüstérmünk nem lett fényesebb, hogy „csak” másodikak lettünk. Az idő múlásával a második helyet is óriási dolognak tartom.


- Maradva az olimpiai döntőnél, jelentős előnnyel vezettek a fináléban, még is elvesztették. Mi történt, akkor a csapattal?


- Sokszor átgondoltam azóta is a történteket. Nagyon nehéz erre választ adni. Talán a jelentős előny birtokában az edzők és mi játékosok is azt hittük, hogy már megvan az aranyérem. Nem tudtunk ritmus váltani, ellenfelünk lendületet kapott és fordított ellenünk.


- A játékos pályafutása befejezése után hol kezdett edzőként dolgozni?


- Marcaliban, az NB II-es csapatnál kezdtem a munkát, de mellette már az utánpótlással is foglalkoztam.


- Egerszegen is NB II-es csapatnál dolgozik. Idővel vállalna nagyobb feladatot is?


- A jelen helyzet számomra nagyon megfelel. Szép feladatnak tartom olyan gyerekekkel is megszeretetni a kézilabdát, akik nem a legtehetségesebbek. Velük elérni eredményt, hogy folyamatosan fejlődjenek. Igazán szép edzői feladat, ez a tény motivál a pályán. Természetesen nagyon örülök, hogy tehetséges gyerekek is érkeznek közénk. Mindkét csoportból kihozni a maximumot. Az igen. A kevésbé tehetségeseket a kézilabda mellett tartani az is szép feladat.


- Sportos család az öné, a férje jégkorongozott, ön kézilabdázott, a lánya is az Egerszegi KK-ban játszik. Ő nem vágyik többre?


- Remélem, a lányom még játszik magasabb osztályban. Amit itt a klubnál tudtam neki adni, azt itteni lehetőségek között elég volt. Jövőre mi lesz? A csapat meghatározó játékosa lett. Ő és a többi játékos szempontjából rosszul jött a járvány miatti kényszerszünet. Lelassította fejlődésüket, hogy nagy szünet van a bajnokságban. Hol folytatja a következő szezont a lányom, ezen gondolkodunk.


- Egykor Zalaegerszeg, a Caola SE révén vidéki kézilabda fellegvára volt, lehet itt még újból élcsapat?


- Számomra nem az a fontos, hogy milyen osztályban szerepel a felnőtt csapat. Legfontosabbnak az utánpótlás nevelését tartom. Vásárolni játékost, ahhoz sok pénz kell. A járvány után nehéz lesz a sportágak, benne a kézilabda helyzete. Számunkra a legfontosabb a szinten tartás, és az utánpótlásban a legtöbb csapatot versenyeztetni. A többi már a jövő zenéje.

 

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates