Nyomtatás

Magyarország - Ausztria 28-19 (16-10).

Kézilabda vb selejtező, második mérkőzés. Zalaegerszeg 2200 néző. Jv.: Ilieva, Karbeszka (északmacedónok).

 

Az egerszegi Zalakerámia Sport- és Rendezvény-csarnokban, hosszú idő után rendeztek téttel bíró válogatott mérkőzést. A magyar női kézilabdacsapat Ausztriából (Graz) haza felé utazva megállt Egerszegen és lejátszotta a visszavágót, amelynek már nem volt igazán tétje, miután az első találkozón 41-23-ra nyert. A visszavágó formalitásnak tűnt, az is lett.

A csarnok parkettje a mérkőzés miatt műanyag borítást kapott. Az osztrákok húsz percig tartották a lépést „házigazdákkal” (20. p.: 10- 9). Innentől kezdve a magyar csapat érvényesítette nagyobb tudását, könnyedén győzte le ellenfelét, s kettős győzelemmel jutott ki a Japánban megrendezésre kerülő, az olimpiára is kvalifikáló világbajnokságra.

A mérkőzés szünetében köszöntötték a magyar válogatott egykori olimpiai érmes játékosait, Gódorné Nagy Mariannt, Csatáné Balogh Beatrixet és Mátyás Augusztát, akik Zalában dolgoznak a magyar kézilabda sikeréért.

 

Értékelés:

Kim Rasmussen, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: - Teltház, remek hangulat. Nagyon örülök biztos továbbjutásunknak, és annak is, hogy komolyabban senki nem sérült meg.