Tungsram SE Nagykanizsa (11.) - Balatonfüredi KSE U21 (10.) 28-22 (11-9).

NB I B Nyugati csoport férfi kézilabda-mérkőzés, 14. forduló. Nagykanizsa, 120 néző. Vezette: Gadányi, Szabó T.

Tungsram: Balogh Á. - Bándi, Pál Á. 5, Bécsi 3, Tóth K. 2, Hári, Kovacsics 5. Csere: Miklós (kapus), Vadász 3, Csabai 3, Balogh P. 1, Nagy A. 4/4, Gyimesi 2, Csalló, Bazsó, Kiss G. Edző: Gazdag Tibor.

Három nyeretlen bajnoki után a Tungsram a férfi kézilabda NB I B-s tavaszi szezon harmadik találkozóján a szintén közvetlen riválisának tekinthető füredi utánpótlást fogadta. A kanizsaiaknál a múlt hét elején edzőváltás is történt, Madarász Péter munkáját az addig játékos-edzőként közreműködő, mostantól viszont a Tunginál már csak trénerként dolgozó Gazdag Tibor vette át.

A 27 esztendős, korábbi kilencszeres válogatott előtt tehát nemes feladat állt és együttese 2-0-s vezetése után a Füred U21 húzott el 5-2-re, mi több, a Balaton-partiak igyekeztek is előnyüket tartani. 8-8-nál érték utol a vendégeket a kanizsaiak, akik onnantól aztán a vezetést is újra átvették.

A második harminc percben ismét jó rajtot kapott el a Tungsram, a négygólos fórjuk is állandósulni látszott, hogy a végére még rátehessenek egy lapáttal, mellyel biztossá is tették egyben győzelmüket a nagykanizsaiak, akik így két ponttal közelebb is kerültek a jelenleg tízpontos és tizedik helyen álló balatoniakhoz.

Edzői értékelés:

Gazdag Tibor: „Elég nehéz helyzetben vagyunk és tudjuk, hogy immár minden pontra szükségünk van. Ennek szellemében is léptünk pályára és csak azt mondhatom, hogy a srácok valamennyi megbeszélt taktikai utasítást betartva gyakorlatilag végig kezükben tartották a mérkőzést.”


Tungsram SE Nagykanizsa (11.) – NEKA (2.) 24-27 (11-9).

NB I B Nyugati csoport férfi kézilabda-mérkőzés, 15. forduló. Nagykanizsa, 150 néző. Vezette: Barna V., Kovács B.

Tungsram: Miklós – Kovacsics 3, Nagy A. 3, Bécsi 1, Hári 1, Gyimesi 8/3, Bándi 1. Csere: Balogh Á. (kapus), Vadász, Csabai 2, Balogh P. 1, Kiss G., Csalló 2, Tóth K. 1, Jónás, Pál Á. 1. Edző: Gazdag Tibor.

Az esélyesebb Balaton-parti kézilabdázók ellen 3-0-ra is elléptek a találkozó elején a hazaiak, a bogláriak aztán egyenlítettek. Hogy szinte sorminta alakuljon, arról ismét a vendéglátók tettek, mivel ismét háromszor voltak eredményesek (6-3), de a NEKA jobban nem engedte elhúzni Gyimesi Mátéékat. Mindezek mellett azonban a félidei vezetést nem engedte ki a kezéből a kanizsai gárda.

Szünet után az „akadémisták” nyitottak három góllal és ez bizony már meghatározta a továbbiakat, hiszen ha nem is húztak el, az előny már náluk volt. Idővel, a mérkőzés hajrájához közeledve a 17-23-as részeredmény már nem nézett ki olyan jól, a Tungi azonban nem hagyta, hogy ellenfele számára simává váljon a találkozó és jól zárkózva az esélyesebb somogyiakhoz a végén a két mérkőző együttes között csak három találat maradt.

Edzői értékelés:

Gazdag Tibor: „Ahogy haladtunk előre az első félidőben, úgy lettünk egyre összeszedettebbek. A második játékrészben a rosszabb helyzetkihasználásunk idővel érződött a teljesítményünkön, majd a több indokolatlan kiállítás később meg is pecsételte a sorsunkat.”

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates