Nyomtatás

Tungsram SE Nagykanizsa (11.) - Százhalombattai KE (12.) 24-19 (12-8)

NB I B Nyugati csoport férfi kézilabda-mérkőzés, 10. forduló. Nagykanizsa, 110 néző. Vezette: Cseszregi, Sipos J.

Tungsram: Balogh Á. - Kovacsics 4/3, Nagy A. 1, Tóth K. 6, Hári 4, Gyimesi, Bazsó 2. Csere: Miklós (kapus), Kiss G., Vadász 2, Csabai, Csalló, Balogh P. 2, Bécsi, Bándi 1, Pál Á. 2. Edző: Madarász Péter.

Valódi rangadót vívott a Tungsram SE Nagykanizsa férfi NB I B-s kézilabda együttese, s ha ehhez hozzátesszük, hogy alsóházit, aligha kell a hangulatát részletezni. Az elszántság lehetett az úr mindkét oldalon, főleg persze a hazaiakén, hiszen tizenegyedik helyezettként fogadták a tizenkettedik battaiakat.

A vendéglátók oldalán talán azért is volt hatványozott a várakozás, mivel az úgymond „hazaköltözésüket” követően sem gyarapodott túlzottan pontjaik száma, ezúttal azonban a sereghajtó SZKE-nél ideálisabb ellenfél aligha következhetett volna számukra. Lehet, hogy kissé idegesebben, de jól kezdtek, hiszen 4-1-re is elléptek ellenfelüktől, 7-3 után azonban 8-7-nél már nyomukban volt ellenlábasuk. Sikerült azonban kanizsai oldalon rendezni a sorokat, így félidőben biztosnak mondható előnnyel mehettek pihenőre Madarász Péter tanítványai.

Szünet után fokozatosan növelte előnyét a Tungsram, 18-11-ig meg sem állt, majd az öt-hatgólos előnyre be is állt. Már csak arra kellett ügyelniük Tóth Károlyéknak, hogy a Pest megyei legénység ne tudjon számottevő módon zárkózni. Ezt a feladatukat a kanizsaiak sikeresen végre is hajtották és megszerezték második győzelmüket is – immár a Komlóról frissen kölcsönbe igazolt Pál Ádámmal a soraikban - az NB I B-s bajnokságban.