Balogh Beatrix az EKK szerepléséről

 

Az elmúlt bajnoki szezonban az Egerszegi KK női kézilabda csapata a 12. helyen végzett az NB II észak - nyugati csoportjában. Ennek alapján búcsúzna kellene a Nemzeti Bajnokságtól.

 
- Plusz két pont kellett volna a biztos bentmaradáshoz. Sajnos, ezt nem sikerült megszereznünk - kezdte Balogh Beatrix játékosedző. - több lehetőség is volt erre, például az utolsó fordulóban. Háromgólos előnyünk volt a végjáték előtt. de a Győr fordítani tudott.

 

- A Tapolca női kézilabda csapata évekig játszott az NB II - ben, pontot sem szereztek. Nem alakulhat ki most is hasonló helyzet?

 

- A Magyar Kézilabda Szövetség átszervezi az NBI/ B-s bajnokságot. Még nem tudjuk pontosan a kieső csapatok számát, csoportunkban pedig a bajnok Mosonszolnok továbbra is marad az NB II - ben. Szóval, sok a nyitott kérdés. Egyesületünk elnöke, Tamás Tamás máris beadta a nevezésünket az NB II - re. Ha lehetőségünk lesz rá, bizonyítani fogjuk, hogy ott a helyünk.

 

- A mérkőzések félidei eredményei alapján az Egerszegi KK a középmezőnyben végzett volna. Erőnléti okok lehetnek a visszaesés mögött?

 

- A csapatnak nem voltak erőnléti gondjai. Néhány vereségnek a rutintalanság az oka. Akadtak olyan mérkőzések, amikor csak 40 - 50 percig tudtunk koncentrálni és a végén vereséget szenvedtünk. Nem voltunk hozzászokva az ilyen hőfokú mérkőzésekhez. Háromszor szenvedtünk egygólos vereséget, illetve két alkalommal négy - ötgólos hátrányból fordított az ellenfél. Előfordult, hogy egyenrangú ellenfelek voltunk, de öt - tízperces gólszünet miatt eldőlt a találkozó. Ha akadozott a támadójáték és elhibáztuk a befejezéseket, abban az esetben tudtak leindítani bennünket az ellenfelek. Tavasszal ez már nagyon ritkán történt meg.

 

 

BaloghBea EKK

 

 

- Az elmúlt bajnoki szezonban fejlődött az Egerszegi KK női kézilabda csapata?

 

- Erre egyértelmű igennel válaszolhatok. Bár az anyagi lehetőségeink lényegesen elmaradnak például a Celldömölkétől, akik a nehéz helyzetükben három NBI/B -és játékost is igazoltak és sorra aratták a győzelmeket. Hozzánk két játékos érkezett Lentiből. A kapus Tállai Emese és Mátyás Fanni is komoly erősítést jelentettek. Rengeteget fejlődtek a fiatalok, akik heti négy - öt edzésen is részt vesznek és sok mérkőzést játszanak. Gotthárd Klaudia jutott szóhoz legtöbbször a felnőttek között, de Pem Tímea és Marton Mira is bizonyították tehetségüket. Csata Panna, Gotthárd Klaudia és Pem Tímea hárman több, mint 350 gólt szereztek az ifjúsági csapat mérkőzésein.

 

- Csata Panna volt a legeredményesebb játékosuk, 141 gólt szerzett a bajnokságban. A felnőttek között mégsem léphetett pályára. Miért?

 

- Ennek kizárólag a jelenlegi szabályozás az oka. A bajnokság kezdetekor Panna még nem volt 14 éves, így nem kaphatott játékengedélyt a felnőttek között. Ősztől már nem lesz akadálya, hogy felnőtt bajnoki mérkőzésen is lehetőséget kapjon.

 

-Nem túl egyszemélyes a támadójátékuk?

 

- Úgy érzem ez tavaszra megváltozott. Hosszabb időre is le mertem ülni a kispadra, nem voltak tanácstalanok a lányok. Sajnos, a büntetőkkel még gondjaink vannak. Nem nagyon akartam vállalni a heteseket, aztán mégis rákényszerültem.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates