Nyomtatás

A Kanizsa Sörgyár SE esélyei.

A Kanizsa Sörgyár Sportegyesület indítja női csapatát az Extraligában, így hét év után újra az első osztályban szerepel majd. Azóta a bajnokság egy kicsit átalakult - háromfős lett a csapat, egy helyszínen több fordulót bonyolítanak le.

A kanizsai csapat az NB I-ben remeklő játékosokkal szerepel majd. Nagyon fontos volt, hogy meg tudta tartani mindkét "ászát"(Mátrai és Végh), hisz mindkettőjüket csábították más egyesületekbe. Melléjük igazolták Tatáról Turner Andreát, aki egy kellemetlen stílusú védő. Sikerült két külföldi játékossal is megállapodni. Leigazolásukat segítette, hogy az idei évtől a legtöbb ország engedélyezte, hogy játékosai több bajnokságban is játszhatnak. Arina Dora Singeorzan (román) Portugáliában él és több országban is szerepel a csapatbajnokságokban. Radmila Tominjak (szerb) fiatal szerb válogatott, aki most játszik először külföldön.

A Kanizsa Sörgyáron kívül a Budaörs, az Erdért, a Kecskemét, az Orosháza, a Kiskunmajsa, a Nyíregyháza és a Szekszárd indul az Extraligában.

Az erőviszonyok alapján a tavalyi két döntős, a Budaörs és az Erdért számít a legerősebbnek. Nagyon erős a tavalyi harmadik Kecskemét, a , Kiskunmajsa megegyezik a tavalyi Soltvadkerttel, (a teljes soltvadkerti csapat kölcsönbe került Kiskunmajsára), az Orosháza az Extraligából visszalépő Statisztikából erősített. A Nyíregyháza korosztályos magyar ifi és serdülő válogatottakkal erősített, a Szekszárd is leigazolt egy felnőtt magyar válogatottat. Tehát a mezőny bombaerős, az utóbbi évek legerősebb Extraligája várható.

Ezen a hétvégén Budapesten az Ormai csarnokban bonyolítják le az Extraliga első négy fordulóját. (minden csapat itt játszik).

Sorrendben a Budaörs-sel, az Orosházával, az Erdérttel és a Kecskeméttel játszik a kanizsai gárda. Reális esélyk a pontszerzésre az Orosháza ellen lesz és igyekeznek a Kecskemétet is meglepni. A Budaörs és az Erdért ellen nem sok sanszuk van (ők játszották a tavalyi döntőt), de így a teljes csapattal meglepetést okozhatnak, ez szoros mérkőzést jelent. Jó hír, hogy a külföldi játékosok időben megérkeztek - ez a mai helyzetben már jó eredménynek számít.

Arina-Dora Singeorzan, Radmila Tominjak, Végh Zsuzsanna, Mátrai Alexandra és Turner Andrea áll asztalhoz ezen a hétvégén.