szombathely lanyokA női asztalitenisz-bajnokság alaposan megváltozott a korábbiakhoz képest. A csapat létszáma négyről háromra változott. A mérkőzések egy párosból és kilenc egyéniből állnak.

 

A 18 nevezett NB I-es csapatot négy csoportba osztották, és ősszel és tavasszal egy-egy helyszínen egy hétvégén lejátszák a csoportmérkőzéseket. A bajnokság végén a legjobb nyolc csapat játszik tovább az összevont bajnoki címért. A rájátszás helyszíne Budapest lesz. A kanizsai csapat az Észak-Nyugati csoportba került az Ajka, a Szombathely, a Tata II. és a Győr csapatai mellé. Az csoport mérkőzéseit Szombathelyen rendezték. A csapat veretlenül, mind a négy mérkőzést magabiztosan nyerve lett őszi első. Mind a négy mérkőzésen Végh Zsuzsanna, Mátrai Alexandra és Orbán Flóra összeállításban léptek asztalhoz.

 

szombathely lanyok

 


Ajkai Bányász SK - Gejzír-Kanizsa Kft. Kanizsa Sörgyár SE 2:8

 

Kanizsai győztesek: Végh Zsuzsanna 3, Mátrai Alexandra 3, Orbán Flóra 1, Mátrai-Végh.


Magabiztos győzelem született az ajkai fiatalok ellen. Végh és Mátrai még szettet sem veszítettek. A még újonc korú Orbán is egy szép győzelemmel járult hozzá a biztos győzelemhez.


Gejzír-Kanizsa Kft. Kanizsa Sörgyár SE - Club Aréna Győr 7:3


Kanizsai győztesek: Végh Zsuzsanna 3, Mátrai Alexandra 3, Végh-Mátrai.


A Győr elleni mérkőzés már rangadó volt a javából. Tavalyi évben éppen tőlük kaptak ki a kanizsaiak. Szollár Zsófihoz és Bálint Brigittához csatlakozott a nagykanizsai nevelésű paraválogatott Bicsák Bettina is. A mérkőzés szorosabb volt az ajkainál, de a győriek sem tudták a sörgyári csapatot megszorítani. Orbán ezen a mérkőzésen alaposan megszorongatta a volt kanizsai társát, Bicsákot, de végül győzött a rutin.

Gejzír-Kanizsa Kft. Kanizsa Sörgyár SE - Szombathelyi AK 6:4


Kanizsai győztesek: Végh Zsuzsanna 3, Mátrai Alexandra 2, Végh-Mátrai.


A Szombathely elleni mérkőzés volt a legnehezebb, de ez nem volt meglepetést. Orosz Sára serdülő és ifjúsági válogatott volt, és az Extra ligában játszott korábban. Rónafalvi Petra is nagyon jó játékosnak számít, a férfi NB II-ben játszik Szolnokon. Molnár Liza pedig az egyik legtehetségesebb magyar ígéret. Mátrai Rónafalvi ellen, Végh Orosz ellen "izzadt" meg alaposan, de végül 3:2-re hozták a mérkőzést. A többi mérkőzés viszonylag sima volt. Már megvolt a győzelem (a hat győzelmet elérték), így Mátrai Orosz elleni veresége már nem számított.


Tatai AC II. - Gejzír-Kanizsa Kft. Kanizsa Sörgyár SE 4:6


Knizsai győztesek: Végh Zsuzsanna 3, Mátrai Alexandra 3.


A mérkőzés eredménye szoros mérkőzést mutat. De nem volt az, biztos kanizsai győzelem született. A párost "beáldozták". A Végh-Orbán páros játszott tapasztalatszerzés céljából. Mátrai és Végh biztosan nyerték a mérkőzéseket, még szettet sem veszítettek. Orbán Flóra két szoros mérkőzést játszott. Jankus Dórától 3:2-re, Domokod Fannitól 3:1-re kapott ki. Mindkét mérkőzés nyerhető volt. Legközelebb Flóra már hozni fogja mindkét meccset.

 

A képen az őszi győztes kanizsai csapat: Orbán Flóra, Végh Zsuzsanna, Mátrai Alexandra

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates