Nyomtatás

A dobogóért küzdhetnek a kanizsai asztaliteniszezők.

A 2017/2018. bajnoki évben csak helybetöltővel és jó nagy adag szerencsével maradt bent a kanizsai sörgyári csapat az asztalitenisz NB II-ben. A 2018/2019 évi bajnokság őszi idényében azonban már remekeltek kanizsai férfi asztaliteniszezők.


A jó őszi szereplés nem a véletlen műve volt, hiszen az előző évi csapatból rendelkezésre állt Berdár Norbert, Gerencsér Miklós, Szerdahelyi Krisztofer. Hozzájuk csatlakozott Varga László és Faragó Barnabás a PEAC-ból, valamint Halász Lajos Zalakarosból. A bajnokság kezdete előtt ugyan cél a biztos bennmaradás és a középmezőny elérése volt, azonban már az első néhány forduló után látszott, hogy ennél merészebb terveket szőhetnek.

Berdár Norbert továbbra is a csoport egyik, ha nem a legjobb játékosa. Varga László rutinja is jól jött a mérkőzéseken. A legkellemesebb meglepetést a még serdülő korú Faragó Barnabás okozta, aki az őszi idényben remekelt. Szintén jól teljesített Gerencsér Miklós és az NB II-ben újonc Halász Lajos, aki a megyeiből egyből került két osztállyal feljebb. A sörgyári fiatalok közül szerepet kapott a még serdülő korú Hadi Mátyás.

A tavaszi idényben még több serdülő és újonc játékos,valamint a paraválogatott Szerdahelyi Krisztofer is több lehetőséghez jut.

A csapat az első fordulóktól kezdve a dobogón állt, az utolsó forduló előtt listavezető lett. Végül a kanizsai az őszi idényt a harmadik helyen zárta. A mezőny rendkívül kiegyensúlyozott, nagyon kis különbség van a csapatok között. A tavaszi idényben már a dobogó megőrzése a cél. Ez nem lesz egyszerű, hisz a Dunaújvárosi ASE, a Bonyhád, a Mohács, a Pécsi TÜKE mind riválisok és csak egy-két pont választja el őket a kanizsai csapattól.

A tavaszi idényt a kanizsaiak a Bonyhád otthonában kezdték.

Bonyhád Vasas AC I. - Gejzír-Kanizsa Kft. Kanizsa Sörgyár SE 10:8

NB II Dél-Nyugat férfi asztalitenisz-mérkőzés, Bonyhád.

Kanizsai győztesek: Berdár Norbert 4, Varga László 2, Berdár-Faragó, Varga-Gerencsér.

Remekül indult a mérkőzés Bonyhádon, hisz mindkét párost biztosan hozták a sörgyáriak. Egyéniben Berdár újra remekelt, minden mérkőzését magabiztosan hozta. Varga is jól játszott, két mérkőzést nyert, a harmadik is szinte már a kezében volt (a döntő szettben 8:4-es vezetésről kapott ki). Sajnos Faragó és Gerencsér egyéniben nem tudott mérkőzést nyerni, így elúszott még a döntetlen is. Két játékossal nem lehet meccset nyerni, de még döntetlent sem ebben az erős mezőnyben. Még szerencse, hogy a Dunaújvárosi ASE is kikapott, így a kanizsai csapat maradt a harmadik helyen.