Nyomtatás

Aszttenkaposv18.10.31Nagyüzem asztaliteniszben Kanizsán

A hétvégén asztalitenisz-nagyüzem volt Nagykanizsán, hisz hazai pályán szerepelt az NB I-es női és az NB II-es férfi csapat is.

 

A lányok a Kaposvári AC csapatát , a fiúk a Celldömölk csapatát fogadták. A lányoknak sikerült a győzelem, a fiúk szoros mérkőzésen vereséget szenvedtek.  

Gejzír-Kanizsa Kft. Kanizsa Sörgyár SE - Kaposvári AC 10:8


NB I női asztalitenisz-mérkőzés, Nagykanizsa.


Hazai győztesek: Mátai Alexandra 4, Végh Zsuzsanna 4, Tóthné Szász Kinga 1, Mátrai-Végh

A szokásos Mátrai, Végh, Sághegyi, Orbán összeállításban lépett az asztalhoz a kanizsai csapat. Csereként Tóthné Szász Kinga várt bevetésre. A kaposvári együttes a kanizsai csapat régi riválisa, mindig nagy csata volt a két szomszédvár között, szerencsére többségében az utóbbi sikerével. A vendégek alaposan megerősödtek, egy rutinos védőt, Turner Andreát igazolták le. A helyi csapatnál Szász Kinga állt bevetésre készen, hisz szoros mérkőzésre volt kilátás. Kinga a hazai mérkőzéseket vállalta, így hazai pályán mindenki ellen reális győzelmi esélyekkel állhat asztalhoz a csapat. A két éljátékos, Mátrai és Végh , hibátlan játéka mellett Sághegyinek és Orbánnak párosban vagy egyéniben legalább egy mérkőzést kellett volna nyernie. A párost sikerült jól felírni, így Mátrai-Végh páros az erősebb, a Sághegyi-Orbán a gyengébb párossal kezdett. Mátraiék viszonylag simán nyertek 3:1-re és a Sághegyi-Orbán párosnak is "majdnem" sikerült a bravúr, a legminimálisabb különbséggel 3:2-re kaptak ki.

 

Aszttenkaposv18.10.31


Egyéniben Iola Pamela tűnt verhetőnek a két "hátsó" kanizsai számára. Sághegyi Ramóna első mérkőzésén játszott Pamelával és reális győzelmi esélyt szalasztott el. Sajnos hiányzik még nála a rutin, hogy ilyen helyzetben tudja hozni a "kötelező" győzelmet., de játéka ezen és a többi mérkőzésen is biztató volt. Mátrai Alexandra nagyon magabiztos volt, a védő Turner ellen veszített egy szettet. Hasonlóan játszott Végh Zsuzsi is, ő Fekete ellen veszített egy szettet. Orbán Flóra Baksa ellen játszott egy mérkőzést, ahol jól helytállt. A második körben Orbán helyett Tóthné játszott és hozta a "kötelező" győzelmet Iola Pamela ellen. A védő ellen is jól játszott, mindegyik szettet vezető állásból veszítette el. Az utolsó mérkőzésén Fekete játéka nem nagyon feküdt neki.

A Tata elleni bravúros döntetlen után megvan az első győzelem is. Körbeverések miatt rendkívül szoros a mezőny, még bármi lehet. A jó szerepléshez folytatni kellene idegenben is a jó szereplést. 

 

Gejzír-Kanizsa Kft. Kanizsa Sörgyár SE - Celldömölk III. 7:11


NB II férfi asztalitenisz- mérkőzés, Nagykanizsa.


Hazai győztesek: Berdár Norbert 3, Faragó Barnabás 3, Berdár-Faragó. 

A fiúknál rangadóra volt kilátás, hisz a mezőny egyik legjobbja, a Celldömölk ellen léptek a kanizsaiak asztalhoz. Szoros mérkőzés, döntetlen körüli eredmény volt várható. A párosok után 1:1 volt az állás, hisz Berdárék viszonylag simán nyertek, a Varga-Gerencsér páros simán kikapott. Az első körben csak Berdár tudott nyerni, ez nem sok jót ígért. A második körben Berdár mellett Faragó is "behúzott" egy győzelmet, nem is akárkit, Iván Csabát , a vendégek legjobbját verte. A folytatásban is csak ez a két játékos tudott nyerni, a többiek nyeretlenek maradtak. Berdár és Faragó ketten hét mérkőzést hoztak, Varga és Gerencsér győzelme(i) hiányoztak, így csak vereség következhetett. Az elmaradt Kaposvár elleni mérkőzést meg kell nyerni, így maradhatnak a nagyon előkelő második helyen a kanizsaiak.

A képen a Kaposvár elleni győztes kanizsai csapat: Tóthné Szász Kinga, Sághegyi Ramóna, Orbán Flóra, Mátrai Alexandra, Végh Zsuzsanna