KanizsaSoraszt18.09.24Szekszárd AC II. - Gejzír-Kanizsa Kft. Kanizsa Sörgyár SE 11:7.

NB I Nyugat, női asztalitenisz-mérkőzés. Szekszárd.


Kanizsai győztesek: Végh Zsuzsanna 3, Mátrai Alexandra 3, Végh-Mátrai páros.


Megkezdte a bajnokságot a teljesen átalakult kanizsai női csapat is. A tavalyi évben az összevont bajnokságban harmadik helyet megszerző sörgyári együttes teljesen átalakult. Madacki Mirella külföldre ment dolgozni, így nem lehet rá számítani. Újházi Csilla anyai örömök előtt áll, Tóthné Szász Kinga a két kisgyereke miatt nem tudja a mérkőzéseket vállalni. Salamon Sára Budapesten folytatja tanulmányait, Horváth Anna pedig sérülése után abbahagyta a játékot.


A tavalyi csapatból Végh Zsuzsanna és a három újonc maradt: Orbán Flóra, Hadi Eszter, Muczárt Dorka. Zalaegerszegről az EVO ASE csapatából leigazolták Sághegyi Ramónát és az utolsó pillanatban egy "nagyágyút", Mátrai Alexandrát. (Alexa hosszú éveket játszott a BSE-ben Extra ligában). A Végh, Mátrai, Sághegyi és Orbán négyes nem tűnik rossznak, de a két hátsó játékos még nem rendelkezik NB I-es tapasztalatokkal. (Sághegyi Ramóna eddig a férfi megyei csb-ben szerepelt).

 

KanizsaSoraszt18.09.24

 


A Szekszárd a bajnokság egyik nagy esélyese (az első csapata a magyar bajnok), a csapatból többen is Extra-ligás tapasztalatokkal rendelkeznek. A legjobbjuk Keresztesi Kitti tavaly Extra-ligát játszott a Statisztika csapatában.


A mérkőzés a várakozásoknak megfelelően kezdődött, a Végh-Mátrai páros biztosan nyert, a Sághegyi-Orbán páros kikapott. Végh és Mátrai magabiztosan nyerték mérkőzéseiket, mindketten Kiss Réka ellen "szenvedtek" egy kicsit. Orbán és Sághegyi csak szoros mérkőzéseket tudott játszani, de a győzelmükre nem volt esély. De még így is volt esély a pontszerzésre, hisz, ha a két játékos hibátlan marad, megvan a kilenc győzelem és a döntetlen. Mátrai és Végh is ötszettes nagy csatában kaptak ki Keresztesitől. A szerencse (csuszák és neccek) a szekszárdi kislányt segítette.


A képen a Szekszárdon szereplő csapat: Végh Zsuzsanna, Orbán Flóra, Sághegyi Ramóna és Mátrai Alexandra.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates